Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Halucinant: O absolventă de Medicină, cu 9.95 la licență, respinsă la concursul de angajare la Spitalul Județean din Botoșani

Freepik.com

O tânără din județul Botoșani, proaspăt absolventă a Facultății de Medicină cu o notă impresionantă de 9,95 la licență, a fost dezamăgită să afle că a fost respinsă la concursul pentru angajare la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani. În contextul în care sistemul medical din România 'plânge' după tinerii care aleg să muncească în străinătate după absolvirea studiilor, iată că încă se găsesc motive 'birocratice' tot mai halucinante de a descuraja astfel de tineri să aleagă să rână să lucreze acasă, în România.

Tânăra, hotărâtă să își înceapă cariera în propria sa comunitate, s-a înscris la concurs pentru un post de asistent generalist pe secția de Chirurgie generală. Cu încrederea dobândită în timpul anilor de studiu, ea și-a pregătit dosarul cu o adeverință de finalizare a studiilor eliberată de universitate. Cu toate acestea, dosarul i-a fost respins pe motiv că lipsea o copie a diplomei de studii în domeniu.

Dar dosarul ei a fost respins dintr-un motiv halucinant -  „lipsă copie diplomă de studii în domeniu”, după ce fata, recent absolventă, a depus la dosar o adeverință de finalizarea studiilor eliberată, în condițiile legii, absolvenților. Document care atestă absolvirea și licențierea în specializarea studiilor și care este perfect valabil timp de un an, timp în care se tipăresc diplomele de licență.

Adeverința, perfect valabilă în cazul celor care au terminat de curând studiile

 

Potrivit articolului 39 din Ordinul Nr. 3691/2024 din 1 februarie 2024, privind  Metodologia-cadru de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă/diplomă şi disertaţie, care stipulează că „(1) Până la eliberarea diplomei, dar nu mai mult de 12 luni de la data promovării, absolvenţii care au promovat examenul de finalizare a studiilor primesc adeverinţe privind finalizarea studiilor. / (2) Adeverinţa privind finalizarea studiilor conferă titularului aceleaşi drepturi legale ca şi actul de studii (...)“.

Vreau să vă spun că și fiicei mele i-a fost respins dosarul depus pentru postul de asistent generalist pe secția chirurgie generala, motivul fiind „lipsă copie diplomă de studii în domeniu”. Menționez că fiica mea a absolvit facultatea de medicina cu specializarea asistent generalist, anul trecut, promovând examenul de licență cu nota 9,95. Facultatea nu a eliberat încă diplomele dar absolvenții au adeverințe de finalizarea studiilor care sunt valabile până vor primi diplomele. Fiica mea a depus la dosar copia adeverinței, dar se pare că pentru cei care au verificat nu a contat. Nu mi se pare corect ca după patru ani de facultate să nu poți participa la un concurs doar pentru că diplomele se eliberează mai târziu atâta timp cât ai o adeverință valabilă”, a mărturisit mama tinerei pentru Botoșani News.

Această situație nu a fost singulară la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani. Mai mulți candidați au fost respinși la selecția dosarelor, unii din cauza nerespectării modelului de CV european, ceea ce a creat un val de dezamăgire printre cei care își doreau să lucreze în sistemul medical local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.