Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT Prin ce trec femeile însărcinate într-un spital din apropierea Bucureştiului: Dezvăluiri incredibile ale lui Cătălin Tolontan

stareapresei.ro
tolontan

Sistemul medical românesc este bolnav şi pare că nici nu vrea să se însănătoşească. De data aceasta ies la iveală amănunte halucinante dintr-un spital aflat în apropierea Capitalei. Acolo, femeile însărcinate trec printr-un adevărat coşmar.

Citeşte şi: Rectorul Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza', acuzat de AGRESIUNE SEXUALĂ de către o studentă, A DEMISIONAT

Autorităţile statului spun că vor să încurajeze natalitatea, dar aceasta este foar o vorbă goală de sens. Realitatea arată exact contrariul. Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat o investigaţie incredibilă pe propriul blog. La Spitalul Ilfov traseul până la blocul de nașteri trece prin zone cu risc de contaminare și este foarte lung, în condițiile în care pacienta gravidă cu iminență de naştere nu poate fi supusă unui asemenea efort, spunea Corpul de Control al Ministerului Sănătății în octombrie 2017.

Citeşte şi: Avertisment dur pentru şoferi: Au crescut AMENZILE - ce NU trebuie să-ţi lipsească din maşină

Şi asta nu e tot. "Regula ar fi că saloanele de supraveghere a gravidelor trebuie să se afle în apropierea blocului de naşteri. Asta nu se întâmplă la Spitalul Ilfov. Corpul de Control al ministrului Florian Bodog a descoperit că femeile însărcinate sunt internate în corpul G, la etajul 2. Sala de nașteri este în alt corp, E. Tot la etajul 2. Ca să ajungă din ”G” în ”E”, gravidele coboară două etaje, merg pe coridoare, prin holul de acces al laboratorului de radiologie și imagistică, apoi prin ortopedie și, în final, urcă două etaje. Asta chiar înainte de naștere.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Control de AMPLOARE la Academia de Poliţie. Rectorul, vizat de un nou presupus SCANDAL sexual

Inspectorii Corpului de Control spun că există un risc de contaminare. În mod normal, mamele ar trebui să fie internate înainte de naștere tot în ”E”, unde este blocul operator. Măcar la un etaj vecin, dacă nu pe același etaj. Dar ce se găsește exact în ”E”, la un etaj vecin? O firmă privată, Promedica ce internează mamele și copiii pe bani, ia 90% din venituri și dă restul de 10% spitalului public care i-a pus la dispoziție tot, inclusiv angajații. Povestea cu Promedica rezistă din 2008, indiferent dacă la cârma acestui spital a fost PNL, PSD și, acum, din nou PNL. Exasperați, cei din corpul de control au cerut o soluție măcar pentru traseul gravidelor. Și, din noiembrie 2017, ”urgențele sunt consultate la nivelul UPU”.", mai spune Tolontan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.