Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas A EXECUTAT trei palestinieni, acuzaţi de colaborare cu Israelul

Mişcarea Hamas, la putere în Fâşia Gaza, a executat joi prin spânzurare trei bărbaţi acuzaţi de colaborare cu Israelul, mare inamic al mişcării islamiste palestiniene, transmite un corespondent al AFP, conform agerpres.

Aceste execuţii intervin într-un context de îndemnuri la răzbunare din partea Hamas, după misterioasa asasinare a unuia dintre liderii săi, la 24 martie, pe teritoriul Fâşiei Gaza. Hamas acuză Israelul de uciderea acestui comandant.

Incident TERORIST în Cisiordania. Un palestinian a intrat în plin cu maşina pe trotuar - FOTO

Bărbaţii executaţi joi nu au fost, însă, acuzaţi de uciderea lui Mazen Faqha, ci de fapte anterioare. Cu toate acestea, în urma asasinatului, Hamas a promis că-i va pedepsi crunt pe palestinienii care colaborează cu Israelul. Procurorul general, Ismail Jaber, a anunţat miercuri executarea de colaboratori cu Israelul în zilele următoare.

Hamas nu a furnizat nicio informaţie precisă cu privire la ceea ce i-ar permite să acuze Israelul, făcând plauzibile şi alte piste, cum ar fi dispute interne în Hamas sau o reglare de conturi din partea salafiţilor rivali ai mişcării Hamas.

Cu toate acestea, Israelul este un vechi suspect. El a eliminat în trecut mai multe figuri marcante ale Hamas şi l-a acuzat pe Mazen Faqha că este la originea mai multor atentate sinucigaşe din timpul celei de-a doua Intifade (2000-2005).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.