Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas amenință că va începe să execute ostatici: 'Vom fi obligaţi să filmăm şi să difuzăm acest lucru atât video, cât şi audio'

Abu Ubaida purtator de cuvant hamas

Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Qassam, aripa militară a grupării palestiniene Hamas, a declarat că brigăzile vor începe să îi execute pe ostaticii israelieni dacă Israelul va bombarda în continuare locuinţe ale civililor din Gaza fără să emită un avertisment prealabil, scrie Rador Radio România.

"Începând din acest moment, anunţăm că, pentru fiecare atac fără un avertisment prealabil împotriva oamenilor noştri care stau la adăpost în locuinţele lor, vom executa, din păcate, câte un civil al inamicului dintre ostaticii capturaţi de noi.Şi vom fi obligaţi să filmăm şi să difuzăm acest lucru atât video, cât şi audio. Duşmanii sionişti şi conducerea lor sunt vinovaţi pentru această decizie", a declarat Abu Obeida.

Hamas anunţă că nu va negocia în problema ostaticilor

Mişcarea islamistă palestiniană nu va negocia problema ostaticilor în timp ce se află sub focul tirurilor israeliene, anunţă luni, într-o înregistrare audio un purtător de cuvânt al mişcării, relatează CNN, citat de news.ro.

”A devenit clar că ostaticii inamicului sunt expuşi aceluiaşi risc ca poporul nostru, în lumina agresiunii împotriva Fâşiei Gaza”, declară un purtător de cuvânt al brigăzilor Ezzedin al-Qassam, braţul armat al Hamas, Abu Obaida.

”Anunţăm că nu vom delibera şi nu vom negocia în problema ostaticilor sub focul armelor, în lumina agresiunii sau în lumina bătăliei”, subliniază el.

Brigăzile al-Qassam deţin un nunmăr foarte mare de ostatici în centre de detenţie - iar unii au fost uciţi, anună el.

Cel puţin patru civili au fost ucişi în timp de erau deţinuţi de Hamas, la doar câţiva paşi de locul în care erau escortaţi de către combatanţi înarmaţi, în apropiere de bariera de securitate care desparte Israelul de Fâşia Gaza, arată înregistrări video pe care CNN scrie că le-a geolocalizat.

Hamas a planificat şi pregătit acest atac timp de ani de zile, dă el asigurări.

”Potopul Al-Aqsa”, numele operaţiunii Hamas, ”a avut loc după ce tirania sioniostă şi-a atins apogeul în profanarea binecuvântatei Al-Aqsa, în agresiunea împotriva ei şi a poporului nostru peste tot”, a declarat Abu Obaida, referindu-se la complexul Al-Aqsa din Ierusalim, unul dintre cele mai sacre locuri ale islamului şi iudaismului.

Israelul a ucis sute şi a rănit mii de palestinieni în ultimii doi ani, însă deţine în continuare un loc în ONU şi primeşte armament din Statele Unite pentru a ucide copii şia distruge case, a acuzat Abu Obaida.

FBI lucrează cu partenerii israelieni pentru a identifica și localiza cetățenii americani implicați în incidentele din Israel, inclusiv cei uciși, răniți sau dispăruți

Personalul Biroului Federal de Ivestigaţii (FBI) din Statele Unite alocat în Israel colaborează cu omologii locali "pentru a localiza și identifica orice american afectat", a precizat luni FBI printr-un comunicat. "Informaţiile privind americani decedați, răniți sau dispăruți sunt tratate cu cea mai mare urgență și sunt investigate perseverent", se arată în comunicat. Cel puțin 11 cetățeni americani au fost confirmați ca fiind uciși în Israel, a declarat președintele Joe Biden într-un comunicat, iar Casa Albă a declarat că se pregătește pentru informaţii privind o creştere a numărului de americani uciși în weekend în Israel.

De asemenea, experți din cadrul FBI instruiți în măsuri de răspuns la crize sunt trimiși în Israel pentru a oferi asistență forțelor de securitate israeliene care lucrează pentru a localiza numeroși ostatici, a declarat pentru CNN o sursă din cadrul forțelor de ordine familiarizată cu această desfășurare. La începutul zilei de luni, Casa Albă a emis o declarație a președintelui Joe Biden: "Am ordonat echipei mele să colaboreze cu omologii lor israelieni cu privire la fiecare aspect al crizei ostaticilor, inclusiv cu privire la schimbul de informații și desfășurarea de experți din întregul guvern al SUA pentru a se consulta și a consilia omologii israelieni cu privire la eforturile de recuperare a ostaticilor."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.