Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas revendică împușcăturile din stația de autobuz de la Ierusalim

cdn.vox-cdn.com
gaza hamas israel

Gruparea Hamas a revendicat responsabilitatea pentru incidentul din stația de autobuz de la Ierusalim în urmă căruia au murit cel puțin trei persoane și altele sunt în stare gravă la spital. Doi bărbați au tras în oamenii din stație înainte de a fi împușcați de civili înarmați.

Hamas a revendicat responsabilitatea pentru împușcăturile din această dimineață dintr-o stație de autobuz din Ierusalim, în urma cărora trei persoane au fost ucise și alte 16 rănite, potrivit Sky News.

Într-o declarație pe Telegram, Hamas a lăudat aripa sa militară, Brigăzile al Qassam, pentru ceea ce a numit „operațiunea eroică de la Ierusalim", notează mediafax.

Hamas i-a numit pe atacatori ca fiind Murad Muhammad Nimr, în vârstă de 38 de ani, și Ibrahim Muhammad Nimr, în vârstă de 30 de ani, despre care poliția israeliană a declarat că au fost uciși la fața locului.

„În timp ce sângerăm pentru martirii noștri mujahedini, confirmăm că această operațiune a venit ca un răspuns firesc la crimele fără precedent ale ocupației, inclusiv masacrele brutale din Fâșia Gaza și uciderea de copii în Jenin, precum și abuzurile generalizate la care sunt expuși prizonierii noștri în închisorile ocupației", se arată în declarație.

La final Hamas și-a reiterat apelurile pentru „escaladarea rezistenței". Atacul are loc în timpul armistițiului stabilit între Israel și Hamas, În plus, negociatorii din Egipt și din Qatar fac presiuni pentru prelungirea cu încă două zile a încetării temporare a focului, potrivit presei de stat egiptene.

Pauza de 24 de ore de joi a fost convenită dimineață, cu doar câteva momente înainte ca încetarea focului să expire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.