Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamburg - Poliţia germană a încercat să disperseze un miting antirasism

crimemoldova.com
rasism

Poliţia din oraşul Hamburg din nordul Germaniei a anunţat că a intervenit pentru a-i dispersa pe participanţii la un miting antirasism care, potrivit poliţiştilor, nu au respectat restricţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus, informează DPA potrivit Agerpres.

În jur de 1.500 de persoane au participat la demonstraţie, organizată în urma uciderii afro-americanului George Floyd de un poliţist alb în SUA.

Iniţial, evenimentul a fost înregistrat pentru 250 de participanţi în exteriorul consulatului SUA, pe malul râului Alster care trece prin Hamburg, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

Poliţia a declarat evenimentul încheiat după numai o jumătate de oră, afirmând că participanţii au încălcat instrucţiunile poliţiei pentru respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, precum menţinerea unei distanţe de siguranţă între persoane şi purtarea de măşti pe partea inferioară a feţei.

Însă mulţimea nu s-a dispersat imediat, iar fotografii postate pe reţelele sociale arată oameni stând jos, pe pământ.

Politiciana germană Christiane Schneider de la partidul de extremă stânga Die Linke a postat pe Twitter, folosind hashtag-ul #BlackLivesMatter, o fotografie care ar arăta, potrivit ei, un tun de apă al poliţiei pregătit să fie folosit împotriva mulţimii.

Demonstraţia a fost înregistrată sub motto-ul "Justiţie pentru Floyd - opriţi uciderea negrilor - opriţi terorismul rasial din SUA".

George Floyd, care era neînarmat, a murit după ce un poliţist alb i-a ţinut genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute, un incident ce a declanşat cele mai mari proteste antirasiste înregistrate în SUA în ultimele decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.