Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hanga (BVB): Guvernanţa corporativă nu este (doar) un concept teoretic

zf.ro
Radu Hanga

Guvernanţa corporativă nu este un concept teoretic, ci adaugă valoare oricărei companii, a afirmat, luni, Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, la evenimentul de lansare a parteneriatului dintre BVB şi Envisia, dedicat actorilor din piaţa de capital.

"Guvernanţa corporativă nu este un concept teoretic. Nu. Adică nu aplicăm principiile guvernanţei guvernanţei corporative pentru că sunt scrise într-o carte. Creşterea transparenţei, comunicarea cu stakeholderii, abordarea corectă, fairness, sunt lucruri pe care le facem pentru a adăuga valoare companiei noastre. Dacă abordăm lucrurile în felul acesta, dacă abordăm lucrurile ca şi companie într-un mod transparent, dacă se comunică deschis cu stakeholderii, cu investitorii noştri, aceasta reduce percepţia riscului asociat unei companii şi totdeauna, iarăşi ştim, că atunci când o investiţie este mai puţin riscantă ea devine mai valoroasă, suntem dispuşi să plătim mai mult pentru o investiţie care e percepută ca fiind mai puţin riscantă. Deci guvernanţa corporativă, tema proiectului acestuia este un element care adaugă valoare oricărei companii şi asta până la urmă îşi doresc companiile care vin şi se listează la Bursa de Valori Bucureşti", a spus Radu Hanga.

El a declarat că educaţia nu este ceva ce se întâmplă punctual, la un moment dat sau într-o perioadă a vieţii noastre, ci un proces care ne însoţeşte de-a lungul vieţii, informează Agerpres.

"Dacă privim aşa facem un pas înainte. Nu mai împărţim lumea în două categorii, educaţi şi needucaţi. Educaţia nu mai e procesul prin care cineva needucat devine educat. Probabil că fiecare dintre noi pe diverse nişe suntem mai educaţi, pe alte nişe suntem mai puţin educaţi. Educaţia în sine devine un proces de dezvoltare, un proces care e cu noi, va fi cu noi pe parcursul întregii vieţi",

Preşedintele BVB a mai spus că proiectul din domeniul educaţiei lansat luni este unul ambiţios şi care va duce la creşterea nivelului performanţei companiilor româneşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.