Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Magnus Enzensberger, unul dintre giganții literari postbelici din Germania, a murit la vârsta de 93 de ani

kristallwelten.swarovski.com
Hans Magnus Enzensberger

Unul dintre giganții literari postbelici din Germania, scriitorul german Hans Magnus Enzensberger, a murit la vârsta de 93 de ani, a anunțat vineri, la Berlin, editura Suhrkamp.

Enzensberger, care s-a născut la 11 noiembrie 1929 la Kaufbeuren, în Bavaria, se numără, alături de Günter Grass, Martin Walser și Heinrich Böll, printre giganții literari postbelici din Germania, potrivit Mediafax.

A fost implicat în reuniunile scriitorilor din "Gruppe 47" și în opoziția extraparlamentară (APO) din cadrul mișcării din 1968 din Germania, care a cunoscut ample perturbări, în special în universități. Cartea sa "Tumult" a apărut în acea perioadă, potrivit dpa.

În 1965, a fondat revista culturală "Das Kursbuch". Enzensberger a încercat multe lucruri, lucrând ca editor pentru Suhrkamp la Frankfurt, petrecând timp în Cuba, Norvegia, Italia, Mexic, Statele Unite și în Berlinul de Vest înainte de reunificarea Germaniei.

S-a mutat la München în 1979.

Enzensberger a scris romane, eseuri, anecdote și memorii, alături de lucrări precum "Scufundarea Titanicului", care a fost pusă în scenă de George Tabori în 1980.

Primul său volum de poezii - "Verteidigung der Wölfe" (Apărarea lupilor) - a fost bine recenzat atunci când a fost publicat în 1957. A continuat să scrie până la bătrânețe, publicând în 2019 "Fallobst" (Căderea vântului), care tratează teme actuale, precum migrația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.