Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hanwha Aerospace dorește exporturi de arme în România

Hanwha Aerospace
motor avion Hanwha Aerospace

Producătorul sud-coreean de motoare de avioane Hanwha Aerospace a anunțat că a semnat recent un Memorandum de înțelegere cu ROMARM, compania producătoare de armament din România, deținută de stat, pentru a se alătura proiectelor de modernizare militară și de îmbunătățire a performanței țării europene, relateaza Korea Herald citat de rador.

Hanwha a declarat că dorește să-și extindă în continuare prezența în Europa, unde își asigură o bază prin exportul de obuziere autopropulsate K9 în nouă țări din regiune, incluzând un acord în valoare de 3,2 trilioane de woni (2,55 miliarde de dolari) cu Polonia.

Conform acordului semnat luni, cele două companii vor coopera în furnizarea, utilizarea și întreținerea sistemelor de arme Hanwha Aerospace, cum ar fi obuzierele autopropulsate K9 și vehiculul de luptă pentru infanterie Redback.

România, membră a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și țară care se învecinează cu Ucraina, a făcut recent eforturi pentru proiecte de modernizare militară, sporind în același timp bugetul de apărare.

ROMARM a declarat că este interesată în special de introducerea sistemelor de arme fabricate în Coreea, a căror competitivitate a fost deja verificată la înlocuirea vehiculelor blindate vechi și a obuzierelor.

Hanwha a declarat că înalți oficiali români din apărare au vizitat deja Coreea de trei ori în ultimele luni, în vederea unei posibile cooperări între cele două guverne, realizând inclusiv o vizită la fabrica din Changwon a companiei Hanwha Aerospace.

„Dacă MOU duce la exporturi viitoare, obuzierul autopropulsat K9 va fi atestat ca un sistem de arme de clasă mondială adoptat de 10 țări din întreaga lume”, a declarat Son Jae-il, CEO al Hanwha Aerospace. „Ne vom extinde afacerile nu numai în România, ci și în Europa în general, în baza acordului nostru de încredere cu Polonia.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.