Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos descoperit de Curtea de Conturi la Primăria Timișoara: Fritz e repetent la digitalizare

Radu Pop
Facebook
Dominic Fritz

Primăria Timișoarei condusă de Dominic Fritz este repetentă la capitolul digitalizare. Deși primarul USR a promis de atâtea ori că va moderniza activitatea primăriei, în continuare multe operațiuni se fac ca în epoca „abacului”, cu mâna și cu creionul.

Curtea de Conturi a surprins în raportul său de audit că Primăria Timișoara nu este în stare să-și organizeze activitatea de evidențiere și reflectare a creanțelor bugetare, în totalitatea lor, pe parcursul exercițiului financiar.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că softul de la nivelul Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara (DFMT) nu este corelat cu softul Direcției Economice. Angajații din subordinea lui Fritz transferă manual informații colectate prin softul Direcției Fiscale în softul de gestiune al Direcției Economice.

Curtea de Conturi a sesizat această neregulă și notează în raportul său: „Gestionarea taxelor și impozitelor locale datorate de persoanele fizice și juridice este asigurată cu ajutorul aplicației informatice ATLAS, care asigură o evidență operativă nominală a fiecărui contribuabil și a bunurilor impozabile deținute. Informațiile din evidența operativă a impozitelor și taxelor locale nu sunt preluate din aplicația informatică ATLAS, în aplicația informatică ASIS, dezvoltată la nivelul Direcției Economice din cadrul UATM Timișoara, informațiile raportate de DFMT sunt preluate manual în această aplicație, iar datele referitoare la încasările de venituri sunt de asemenea introduse manual în aplicația ASIS, deși între cele două aplicații sunt create legături care fac posibilă vizualizarea de către DFMT a informațiilor introduse în ASIS. Pe cale de consecință se reține neorganizarea și neconducerea sistematică și cronologică a operațiunilor bugetare reflectate în conturile de venituri.”

Digitalizarea a fost unul dintre subiectele principale pe care au pedalat membrii USR. În toată țara, candidații partidului lui Drulă au promis că vor moderniza administrațiile și că vor face o revoluție în acest domeniu.

În Timișoara, se poate observa că Dominic Fritz a rămas repetent și nu a făcut nimic la capitolul digitalizării.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.