Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Belgia: Armata va păzi penitenciarele din cauza grevei gardienilor

www.voanews.com
belgia politie

Belgia a apelat la armată pentru a ajuta la păstrarea ordinii în penitenciare în condiţiile în care gardienii sunt în grevă pentru două săptămâni, principalele revendicări fiind suprapopularea închisorilor şi subdimensionarea personalului în mod periculos din cauza tăierilor bugetare, transmite Reuters. Şase plutoane de câte 30 de soldaţi au fost mobilizate pentru a ajuta poliţia şi Crucea Roşie, care sunt prezente în închisorile din Bruxelles şi din regiunea francofonă (Valonia), unde gardienii sunt în grevă, conform Agerpres.

 

Atât armata, cât şi poliţia din Belgia sunt deja supuse unor presiuni sporite mai ales după atentatele de la Bruxelles din 22 martie, soldate cu 32 de morţi la aeroportul internaţional Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek.

 

Ministerul Justiţiei a anunţat că unii dintre soldaţii mobilizaţi au fost desfăşuraţi în cele mai mari trei închisori din Belgia - două la Bruxelles şi una lângă Liege (sud-estul ţării).

 

Sindicatele gardienilor belgieni s-au plâns în legătură cu condiţiile de muncă dificile şi cu accesul redus al deţinuţilor la cursuri şi la alte activităţi care ar contribui la reducerea violenţei în rândul condamnaţilor.

 

''Nu s-au făcut investiţii în infrastructură, iar închisorile sunt suprapopulate. Lucrurile nu sunt în regulă de 10 ani, dacă nu mai mult'', a declarat secretarul general al sindicatului federal al gardienilor, Michel Jacobs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.