Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Brazilia: Se pregăteşte destituirea preşedintei suspendate

indianexpress.com
dilma rousseff scandal

O comisie specială a Senatului brazilian a votat joi pentru destituirea preşedintei de stânga suspendate Dilma Rousseff, în ajunul deschiderii Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, relatează AFP. "Rezultatul este de 14 voturi la 5" pentru destituire, a declarat senatorul Raimundo Lira, un susţinător al preşedintelui interimar Michel Temer, care conduce lucrările comisiei. Acest vot deschide calea către un verdict final în cazul preşedintei suspendate, care va fi dat de plenul Senatului, la sfârşitul lui august, la câteva zile după încheierea JO 2016.

Potrivit majorităţii analiştilor, preşedinta suspendată are puţine şanse să inverseze această tendinţă şi să-şi salveze mandatul. Preşedinta de stânga a fost suspendată din funcţie la 12 mai de către Senat şi fostul său vicepreşedinte devenit rival, Michel Temer, a deţinut de atunci preşedinţia Braziliei cu titlu interimar. În această calitate, Temer, în vârstă de 75 de ani, va declara deschise Jocurile Olimpice de la Rio vineri seară, pe stadionul Maracana, în prezenţa a 45 de şefi de stat şi de guvern. Dilma Rousseff a decis să nu participe la ceremonie, ca şi mentorul său politic, fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, care a avut o contribuţie esenţială la atribuirea JO Rio de Janeiro, primul oraş din America de Sud care organizează jocurile de vară.

Preşedinta Dilma Rousseff, realeasă pentru un al doilea mandat de patru ani la finalul lui 2014, este acuzată de manipularea conturilor publice şi de semnarea unor decrete care au angajat cheltuieli neprevăzute în buget fără a cere acordul prealabil al parlamentului. Ea neagă că ar fi comis vreo neregulă şi denunţă o lovitură de stat instituţională urzită de vicepreşedintele Temer şi de dreapta braziliană, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.