Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Myanmar: junta militară a ucis aproximativ 100 de oameni într-un singur atac (Guvernul de opoziție)

dw.com
avion-myanmar

Aproximativ 100 de persoane, inclusiv femei și copii, au fost ucise după ce junta militară din Myanmar a bombardat marți comuna Kant Balu din regiunea Sagaing, a declarat presei guvernul din umbră al administrației destituite.

Atacul s-a soldat cu "pierderea a zeci de civili nevinovați și rănirea multor altora, inclusiv copii și femei însărcinate", a declarat Ministerul Muncii din cadrul Guvernului de Unitate Națională (NUG) într-un comunicat, calificându-l drept un "act atroce" care constituie "o crimă de război", potrivit CNN.

Publicația locală de știri The Irrawaddy a relatat că un avion al juntei a lansat două bombe și a tras asupra satului în timp ce oamenii erau adunați pentru inaugurarea unui nou birou local.

Junta militară nu comentează

Junta militară nu a comentat încă în mod public presupusul atac. CNN a luat legătura cu un purtător de cuvânt al juntei militare, dar nu a primit încă un răspuns.

Poze și videoclipuri împărtășite de The Irrawaddy și de alte surse din presa locală arată cadavrele victimelor, precum și clădiri distruse, vehicule și resturi după raidul aerian. CNN nu a reușit să confirme autenticitatea videoclipurilor și fotografiilor, a susținut postul american de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.