Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în Olanda: Pană majoră în sistemul de telecomunicații, sunt afectate serviciile de ambulanţă şi cele de situaţii de urgenţă

112

În Olanda s-a produs o pană majoră în telecomunicaţii, care afectează serviciile de ambulanţă şi cele de situaţii de urgenţă, astfel că poliţia a fost nevoită să trimită în stradă toţi poliţiştii de serviciu, transmite Reuters.

Pana îşi are originea în reţeaua operatorului naţional Royal KPN, dar afectează şi alţi furnizări de servicii de telecomunicaţi care utilizează reţeaua KPN, informează news.ro.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Compania KPN a anunţat într-un comunicat pe site-ul propriu că reţelele sale de telefonie fixă şi mobilă nu funcţionează. KPN nu a oferit nicio informaţie referitoare la cauză sau cât va dura întreruperea acestor servicii. Oficialii companiei nu au putut fi contactaţi prin telefon sau pe email pentru comentarii.

Pana este cea mai mare din istoria Olandei, o ţară cu 17 milioane de locuitori care se mândreşte cu capacitatea tehnică a infrastructurii sale de telecomunicaţii.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Purtătorul de cuvânt al Coordonatorului Naţional pentru Securitate şi Contra-Terorism, Anna Posthumus, a spus că este prematur de afirmat dacă este vorba despre un atac cibernetic.

”Prioritatea noastră este să ne asigurăm că totul va funcţiona din nou” , a spus Posthumus.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Persoanele cu urgenţe medicale sau de altă natură au fost sfătuite pe Twitter să meargă direct la spitale, la serviciul de pompieri sau la posturile locale de poliţie.

Principalele numere de telefon ale poliţiei sau ale serviciilor de urgenţă nu funcţionau. Autorităţile serviciului de urgenţă au publicat pe Twitter numere de urgenţă.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Un tweet al poliţiei militare, care păzeşte graniţele şi aeroporturile internaţionale, a anunţat că instituţia nu poate fi contactată telefonic.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat la televiziunea naţională că toţi ofiţerii de poliţie aflaţi la serviciu au fost trimişi să patruleze.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.