Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos in Parlament din cauza legii defaimarii. Legea a fost amanata / UPDATE 2

parlament

Miercuri la ora 10, trebuia sa inceapa sedinta de plen a Camerei Deputatilor. Aceasta a inceput insa cu intarziere si inca de la deschidere s-a cerut o pauza de consultari. Marea problema a deputatilor in aceasta dimineata este legea defaimarii, initiata de Liviu Dragnea, pe care liberalii vor sa o scoata de pe ordinea de zi.

UPDATE: Biroul Permanent a fost convocat de presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, pentru a modifica ordinea de zi.

UPDATE 2: Biroul Permanent a decis scoaterea legii defaimarii de pe ordinea de zi. In fapt un singur punct a fost pastrat pe ordinea de zi, anume o informare din partea presedintelui Klaus Iohannis. In plus, conducerea Camerei a stabilit ca niciodata sa nu mai fie incalcat regulamentul care prevede ca dezbaterile proiectelor de lege in plen sa aiba loc doar la 5 zile de la emiterea raportului de catre Comisia de specialitate.

Disputele si pauzele sau succedat timp de doua ore in Camera Deputatilor, liberalii sustinand ca legea a fost introdusa pe ordinea de zi cu incalcarea regulamentului Camerei, pentru ca raportul Comisiei Juridice a fost finalizat abia in aceasta dimineata, si nu cu 5 zile inaintea dezbaterii legii, asa cum prevede regulamentul.

PSD sustine ca liberalii incearca sa tergiverseze dezbaterea legii, ignorand faptul ca de ani de zile a devenit o cutuma dezbaterea legilor in plen la chiar si la doar cateva ore de la finalizarea raportului Comisiilor de specialitate.

Dupa un sir de dezbateri aprinse, propunerea PNL de a scoate legea de pe ordinea de zi a fost respinsa, insa tensiunile nu s-au calmat, astfel s-a luat o noua pauza de consultari. Mai mult Ludovic Orban a anuntat ca va sesiza Comisia Juridica pentru ca presedintele Valeriu Zgonea ar fi incalcat regulmentul, ar fi intarziat la sedinta si apoi ar fi intarziat intreaga sedinta pentru a-l astepta pe Liviu Dragnea, pe care l-ar fi lasat sa faca declaratii politice in plen, tot cu incalcarea regulamentului.

Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea acuza PNL de un joc politic prin care vor sa cotrabalanseze dezbaterea din spatiul public, dar si din Parlament a unei alte legi controversate - legea preventiei. Zgonea a precizat ca in acest moment ar putea totusi sa schimbe ordinea de zi in Biroul Permanent.

"PNL vrea sa faca din aceasta lege o contrabalansare la proiectul de lege care a facut rumoare in spatiul public si in care sunt in defensiva, acolo unde erau si cinici si inumani. Acum au gasit dimineata cuiul lui Pepelea.

Este un joc politic. Nu am altceva de facut decat sa accept pauza de consultari de o jumatate de ora urmand ca dupa aceea saconvoc Biroul permanent al Camerei Deputatilor in care Comitetul liderilor sa propuna o noua ordine de zi", a anuntat Valeriu Zgonea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.