Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în PNL Arad: Sultanul Falcă este la un pas să piardă tot

Nine O`Clock
gheorghe falca

Se dau lupte grele în PNL, chiar înainte ca partidul să își aleagă un nou președinte, primul după marea fuziune dintre vechiul PNL și fostul PDL. La Arad pare să fie haos total. Filiala PNL Arad este in pericol de a fi singura filiala cu alegeri invalidate si fara delegati la congresul PNL din cauza comportamentului abuziv al lui Gheorghe Falcă si al unui grup din jurul sau. Aceasta atitudine este contestata atat de fosti membri PDL - deputatul Eusebiu Pistru, fostul ministru Traian Igaș - dar si de marea majoritate a fostilor membri PNL, in frunte cu senatorul Ioan Cristina.

Falcă a făcut încalcarile grosolane ale statutului. Prima e aceea că nu a făcut convocarea conferintei de alegeri de catre BPJ, organismul prevazut in statut, ci de un for mai restrans, controlat de Falca, Comitetul Executiv.

Pentru că Gheorghe Falcă a pierdut controlul organizatiilor din judet si se bazeaza doar pe organizatia municipiului Arad, a impus o reprezentare supradimensionata arbitrar pentru municipiu, si nu pe baza rezultatelor din alegeri, asa cum cere statutul PNL. Municipiul Arad a avut rezultate in alegeri mai slabe decat organizatiile cu primari puternici care il contesta pe Falca.

În plus, alegerile pentru organizatia municipala Arad au fost facute fara vot secret, doar cu ridicare de mana, fiind alesi doar presedintele si cei doi prim-vicepresedinti, care au primit un asa-zis mandat pentru a numi ei restul membrilor conducerii organizatiei, adica 8 vicepresedinti si 15 membri, precum si desemnarea delegatilor la Conferinta judeteana.

La fel de grav e că desi alegerile ar trebui sa aiba loc vineri, nici pana astazi nu exista un convocator final, care trebuia finalizat cu cel putin 5 zile inainte de Conferinta.

Liberalii se războiesc între ei cu numai două luni înainte ca partidul să-și aleagă un președinte unic și o conducere centrală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.