Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Polonia. Premierul, șeful partidului la putere și zeci de deputați evacuați cu poliția/VIDEO

facebook.com
proteste Polonia

Mai multe sute de manifestanţi ai opoziţiei blocau, în noaptea de vineri spre sâmbătă, toate ieşirile Parlamentului de la Varşovia unde se aflau prim-ministra Beata Szydlo, şeful partidului conservator la putere, Jaroslaw Kaczynski, şi mai mult de două sute de deputaţi ai majorităţii, transmite AFP.

Vezi și: PSD declanșează 'marea epurare' în sistem

Vezi și: DEZVĂLUIRI Cine sunt șefii PNL care i-au oferit partidul pe tavă lui Tăriceanu/ surse

Aceeaşi sursă relevă că, puţin înainte de ora 3,00 dimineaţa (2,00 GMT), un convoi de maşini, care îi transportau pe şefa guvernului, doamna Szydlo, pe Jaroslaw Kaczynski, dar şi pe mai mulţi alţi înalţi responsabili ai partidului Lege şi Justiţie (PiS), a forţat trecerea prin mijlocul manifestanţilor şi, sub protecţia poliţiştilor, a părăsit Parlamentul. 

O parte a manifestanţilor continuau acţiunea lor şi după acest moment, în timp ce un număr de deputaţi au decis să rămână în interiorul clădirii pentru noapte. 

Mai devreme, în cursul nopţii, câţiva deputaţi ai partidului Lege şi Justiţie (PiS) au încercat să părăsească incinta Parlamentului, dar maşinile lor au fost oprite de mulţimea manifestanţilor şi au trebuit să se întoarcă. 

"Constituţie", "mass-media libere" şi "nu veţi ieşi până la Crăciun" - au fost scandările manifestanţilor care fluturau drapele naţionale. 

Această situaţie inedită a urmat unei manifestaţii de câteva mii de persoane în cursul serii de vineri în faţa clădirii Parlamentului. 

Răspunzând chemării mişcării de apărare a democraţiei KOD, participanţii au dorit să protesteze mai întâi contra unui nou regulament care ar limita accesul mass-media la activitatea deputaţilor, iar mai apoi împotriva adoptării bugetului de stat pe 2017 în condiţii neuzuale şi pe care opoziţia le consideră ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.