Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în PSD. Revine Bunea Stancu?

Bunea-Stancu

PSD-iștii se perpelesc. După ce instanța l-a eliberat pe Gheorghe Bunea Stancu din arestul la domiciliu si a schimbat incadrarea acestuia in punerea sub control judiciar, social-democratii nu stiu cum sa procedeze.

CJ Braila se afla acum intr-un blocaj total. Ordinul prefectului privind suspendarea din funcţie a lui Bunea Stancu a picat, la fel si hotărârile de CJ prin care functiile de presedinte si vicepresedinte au fost preluate de alti titular pe perioada arestului la domiciliu. Poate Bunea Stancu sa revina? Toata lumea ridica din umeri si PSD-istii au cerut in instanta o clarificare privind legalitatea revenirii lui Stancu, potrivit presei locale.

Cert este că hotărârea instanţei îi impune câteva restricţii lui Gheorghe Bunea Stancu, printre care aceea de a nu se deplasa la sediul CJ Brăila, de a nu comunica direct sau indirect cu părţile implicate în dosar şi aceea de a "nu desfăşura activităţile în exercitarea cărora a săvârşit faptele, respectiv preşedinte al Consiliului Judeţean". Aici PSD-istii au venit cu o idee nastrusnica: sedintele Consiliului Judetean sa se desfasoare in Aula Facultatii de Inginerie (fostul Palat Administrativ si Judecatoresc), ca sa poata participa si Gheorghe Bunea Stancu, caruia judecatorul i-a interzis "sa se deplaseze la sediul Consiliului Judetean", scrie presa locala.

Pana si liberalii recunosc ca decizia instanţei este într-adevăr neclară, lăsând loc la interpretări. Vicepresedintel liberal al CJ a spus ca situaţia în momentul de faţă la Consiliul Judeţean este extrem de problematică şi că nimeni nu a reuşit încă să o clarifice.

"În urma adresei de la Prefectură şi a sentinţei pe care a dat-o tribunalul, domnul Bunea Stancu şi domnul Mija nu mai sunt suspendaţi de drept, ci sunt suspendaţi de fapt. Dumnealor au acolo nişte restricţii: «să nu se deplaseze la sediul Consiliului Judeţean Brăila, să nu comunice direct sau indirect pe nicio cale cu ceilalţi inculpaţi, reprezentanţii persoanelor vătămate, părţilor civile ori cu martorii din cauză, să nu desfăşoare activităţile în exercitarea cărora au săvârşit faptele, vicepreşedinte, respectiv preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila». Punctele de vedere sunt diferite referitor la acest aspect. Cel puţin cei de la PSD spun că preşedintele Bunea Stancu a făcut nişte fapte, dar din atribuţiile pe care le avea, a greşit doar pe un segment. Deci nu are voie să facă anumite lucruri, dar restul? Pe de altă parte, alţii spun în felul următor: tu ca preşedinte ai făcut toate chestiile astea aşa că nu îţi mai dau dreptul să fii preşedinte. Instanţa nu poate să vină şi să spună că ai voie să dai bani acolo şi nu ai voie dincolo", a declarat Nechita, potrivit surselor citate.

Prefectura o arunca la CJ

Seful Cancelariei Prefectului, Mircea Tudosie, spune ca Prefectura nu se poate implica în niciun fel în această problemă atât timp cât încadrarea juridică s-a schimbat.

"Având în vedere schimbarea încadrării juridice din arest la domiciliu în punerea sub control judiciar de către Curtea de Apel, ordinele de prefect privind constatarea suspendării de drept a mandatelor nu mai produc efecte. Asta înseamnă că avem o suspendare de fapt, nu o suspendare de drept, care se face numai prin ordin de prefect. Hotărârea de instanţă îi limitează accesul domnului Gheorghe Bunea Stancu în sediu şi nu permite să îşi poată exercita funcţia de preşedinte. Acum depinde de Consiliul Judeţean. La nivelul Instituţiei Prefectului nu se poate face nimic. Legea 215 pe 2001 este foarte clară, suspendarea poate avea loc doar în cazul arestului preventiv, în cazul punerii sub control judiciar nu se poate emite ordin de suspendare", a declarat Tudosie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.