Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în Siria. Americanii și-au bombardat din greșeală aliații

http://www.aljazeera.com/
armata siriana

Coaliţia împotriva grupării Statul Islamic (SI) ar fi ucis din greşeală rebeli aliaţi în cursul unui bombardament aerian la sfârşitul lui mai în nordul Siriei, a informat sâmbătă un purtător de cuvânt militar american, citat de AFP.

Vezi și: VIDEO - Kovesi a EXPLODAT: AVERTISMENT teribil al șefei DNA

Coaliţia a fost informată că "patru membri ai grupurilor care luptă împotriva grupării Statul Islamic" se poate să fi fost ucişi într-o lovitură aeriană pe 28 mai în apropierea oraşului Marea (nord), a afirmat colonelul Patrick Ryder, purtător de cuvânt al CENTCOM, comandamentul militar american în Orientul Mijlociu. 

"A fost deschisă o anchetă" asupra acestui incident, a explicat purtătorul de cuvânt, care a confirmat informaţii apărute în cotidianul Wall Street Journal. 

Potrivit CENTCOM, coaliţia a efectuat trei bombardamente în ziua respectivă în această zonă din provincia Alep, la graniţa cu Turcia, unde în ultimele săptămâni au avut loc lupte sângeroase între jihadişti şi rebeli. 

Locul este situat, la fel ca oraşul Manbij mai la est, în ultima zonă de contact cu Turcia pentru jihadişti. 

Wall Street Journal a făcut cunoscut că rebelii bombardaţi aparţineau brigăzii Mutasim, care afirmă că a pierdut 10 luptători în bombardament. 

Brigada face parte, potrivit cotidianului, dintre grupurile care au primit arme şi echipamente furnizate de Pentagon, în cadrul programului de formare şi echipare a rebelilor sirieni lansat de Washington. 

Acest program cu o valoare totală de 500 de milioane de dolari, lansat în 2015, a fost suspendat câteva luni mai târziu, când se îndrepta spre un eşec usturător, din cauză că rebelii nu au corespuns aşteptărilor. 

În cursul acestui an, a fost reluat într-o formă mai simplă. 

În decembrie 2015, coaliţia a mai fost nevoită să admită că probabil a ucis din greşeală aliaţi, soldaţi irakieni angajaţi în operaţiuni contra SI în apropierea oraşului Fallujah. 

La acea dată, irakienii au anunţat că zece dintre militarii lor militari au fost ucişi sau răniţi. 

"Vom aplica toate lecţiile învăţate în urma anchetei" asupra incidentului de la Marea "pentru a ne ameliora operaţiunile viitoare", a promis colonelul Patrick Ryder.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.