Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Yemen: Nouă morţi, între care un jurnalist, într-un bombardament al rebelilor

twitter.com
yemen

Rachete trase de rebelii huthi au ucis luni nouă persoane, între care un jurnalist, o femeie şi un copil, în provincia Taëz, în sud-vestul Yemenului, a declarat un responsabil guvernamental citat de AFP. Rachetele au căzut în localitatea Nashma, aproape de oraşul Taëz, în provincia cu acelaşi nume.

La inaugurarea unui complex de securitate, au fost prezenţi vice-ministrul de Interne al Guvernului de la Yemen, internaţional recunoscut, precum şi zeci de rezidenţi locali. Canalul de televiziune yemenit Belqees TV a confirmat moartea cameramanului său Mohammed al-Qudsi într-un comunicat publicat pe site. Televiziunea a denunţat "bombardamentul rebelilor huthi". Taëz, al treilea oraş ca mărime din Yemen, este în mare parte controlat de forţele anti-huthi, dar numeroase sectoare din împrejurimi sunt în mâinile rebelilor.

Yemenul este în război de mai bine de trei ani. Guvernul a fost vânat în septembrie 2014 în capitala Sanaa de huthi, susţinuţi de Iran, ceea ce a dus în martie 2015 la intervenţia unei coaliţii sub comandament saudit.

Această intervenţie nu a permis în acea zi ca forţele loiale să recucerească vaste teritorii controlate de rebeli.

Războiul a făcut peste 9.200 de morţi şi aproape 53.000 de răniţi din martie 2015. Potrivit ONU, Yemen este teatrul "celei mai rele crize umanitare din lume", conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.