Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos la Transporturi - Judecătorii au decis că demiterea unui consiliu de administraţie s-a făcut nelegal. Fost ministru: 'Cine va plăti prejudiciul?'

istockphoto.com
justiție decizie tribunal

Judecătorii au anulat decizia Ministerului Transporturilor de demitere a Consiliului de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile şi a decis repunerea în funcţie a vechiului CA. Fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc atrage atenţia că s-a creat un prejudiciu care va trebui acoperit. "Abuzul și incompetența și-au făcut cuib la Ministerul Transporturilor", afirmă Răzvan Cuc.

"Credeați că nu se poate ca o autoritate a statului să fie condusă simultan de două Consilii de Administrație? V-ați înșelat! Prin grija „guvernului meu”, Autoritatea Aeronautică Civilă este astăzi într-o astfel de situație absurdă și păguboasă, totodată.

Când eram ministru, la această autoritate a fost instalat, legal, un Consiliu de Administrație. Acesta a fost selectat conform Ordonanței de Urgență nr 109/2011 privind guvernanța corporativă. Tot conform legii, acest consiliu urma să funcționeze timp de 4 ani.

Crezând că fentează legea, sinistra oaste de strânsură care guvernează România, a început să îi dea afară pe oamenii care nu răspundeau la comenzi politice. În cazul Autorității Aeronautice Civile, ministrul transporturilor de anul trecut a încercat să găsească motive de demitere a CA-ului trimițându-și Corpul de Control să găsească ceva. Orice. Corpul de Control s-a supus, a întocmit un raport pe placul ministrului, iar acesta a demis CA-ul.

Această practică poate păcăli pe mulți, dar nu și instanțele de judecată. Chiar dacă este semnat de ministru, raportul Corpului de Control nu este un act administrativ. Prin urmare, nu poate fi atacat în instanța de contencios administrativ. Dar demiterea abuzivă poate fi atacată în tribunalul civil. Ceea ce membrii CA au și făcut!

Și - surpriză! - instanța a dat câștig de cauză membrilor vechiului Consiliu de Administrație de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Instanța constată că DEMITEREA A FOST ILEGALĂ! Și tot instanța dispune repunerea în drepturi a victimelor acestui abuz, inclusiv plata retroactivă a indemnizațiilor acestora.

Ce urmează? Cine va plăti prejudiciul creat? Care Consiliu de Administrație va funcționa de acum încolo? Și, mai ales, cine va plăti pentru acest abuz? Nu sunt întrebări retorice, sunt întrebări la care dl Drulă e obligat să răspundă și este o problemă care trebuie rezolvată urgent! Desigur, dacă dl Drulă va face și altceva la minister, nu doar postări pe Facebook!...", scrie fostul ministru Răzvan Cuc pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.