Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos pe Codul Silvic. A fost sau NU schimbat? Replici halucinante Ponta - Varga

Victor_Ponta

Premierul Victor Ponta s-a aflat joi la o dezbatere pe marginea Codului Silvic. Dezbaterile au inceput cu o serie de reprosuri ale fostului ministru al Apelor si Padurilor Lucia Varga care elaborase initial Codul Silvic al guvernului USL. Ea sustine ca acesta a fost modificat de actualul Guvern si de actualul ministru al Apelor si Padurilor Doina Pana. Premierul insa pare sa nu stie de nicio modificare si sustine ca proiectul a ramas acelasi pe care il convenise cu ministrul Varga. El a s-a aratat realmente surprins de reprosurile fostului ministru.

Iata dialogul dintre cei doi:

Lucia Varga: Va felicit domnule Ponta ca nu ratati niciun moment de a va sustine punctele de vedere de data asta ca deputat. Noi am avut dezbateri in comisii, au fost realizate rapoartele comisiilor, ramanea doar sa intre in plen, din motive pe care nu le inteleg inca nu a ajuns.

Nu vom vota initiativa PSD de modificare a Codului Silvic pentru ca nu face reforma. Imreuna am agreat niste principii care ar fi modificat radical silvicultuara, ar fi eradicat cruptia, ar fi adus reforma. Am apreciat ca ati fost de acord, ati semnat alaturi de mine acest act normativ, l-am trimis in parlament si dupa o sedinta PSD, doamna Pana a spus ca nu mai sustineti acea forma de lege.

Oamenii vor trebui sa analizeze, intre forma dumneavoastra care inrautateste situatia din silvicultura si cea propusa de noi care ar fi facut intradevar o reforma. Ce v-a facut sa va schimbati atitudinea, am pornit cu incredere ca vom duce la bun sfarsit reforma.

Ponta: Din motive strict politice s-a semant impotriva. Dar nu cred ca s-a schimbat pe fond.

Varga: S-au schimbat radical principiile politice.

Ponta: Dvs spuneti ca se taie, ceilalti colegi spun ca nu, totusi ce scrie in proiectul de lege? N-am mai inteles nimic cand am aflat ca ati votat impotriva.

Varga: Am depus ca amendamente si au fost respinse la comisie.

Ponta: Pai nu e acelasi?

Doina Pana: Toti cei interesati mi-au zis ca nu e  bun.

Ponta: Eu stiu ca e exact acelsi pe care l-am semnat. Eu de aia am cerut mai mult aceasta dezbatere, sa lamurim.

Varga: Principiile convenite impreuna au fost respinse de comisie cand eu le-am propus ca amendamente.

------

Ponta: Sa ne lamurim daca noul Cod Silvic ajuta. Acest Cod Silvic trebuie sa rupa o traditie romaneasca. Vreau sa se discute sa fie un Cod Silvic pentru Romania nu pentru o majoritate temporara. Cred ca marea problema e sa ca nu reusim sa prezentam partenerilor forma finala a textului. Inteleg ca din 5 probleme 4 erau rezolvate. Inteleg ca nici taierile nu sunt permise, asa cum reprosa doamna Varga.

Insa, asa cum a semanlat si premierul, forma finala aprobata de comisiile de specialitate din Parlament era un mister si pentru ceilalti participanti la dezbatere.

In final Lucia Varga a declarat ca nu intelege unde este raportul final pe Codul Silvic pe care l-au elaborat comisiile si a cerut sa ii fie prezentat.

Tocmai din cauza acestor confuzii premierul a cerut ca dezbaterile sa continue.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.