Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS TOTAL, după alegerile locale: numărul școlilor în SCENARIU ROȘU, de APROAPE ȘASE ori mai mare ca înainte de scrutin

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala dezinfectie

Coincidență sau relație de cauzalitate? Numărul școlilor aflate în scenariul roșu în România a explodat după alegerile locale.

Ministerul Educaţiei anunţă, marţi, că 1.889 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul roşu, având cursuri exclusiv online. În 284 de unităţi sunt înregistrate mai multe cazuri de coronavirus, iar restul fac cursuri online pentru că localităţile în care se află au trecut de incidenţa de 3 cazuri sa mia de locuitori. 604 unităţi – de stat şi private – sunt din Bucureşti, conform News.ro.

Citește și: LUPTA Biden - Trump ajuns la un nou NIVEL - ZECI de foști ofițeri de informații ACUZĂ Rusia de implicare

Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţă, marţi, că 10.736 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 1, cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

De asemenea, 5.031 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 2 (S2), iar 1.889 de unităţi sunt în Scenariul 3.

”Menţionăm că dintre cele 1.889 de unităţi aflate în această situaţie, 284 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.605 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a transmis MEC.

Insitutţia a precizat că 604 unităţi de îmbătământ – privatesaude stat- sunt din Bucureşti, unde rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.