Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LUPTA Biden - Trump ajuns la un nou NIVEL - ZECI de foști ofițeri de informații ACUZĂ Rusia de implicare

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Dezvăluirea recentă a unor e-mailuri despre care se presupune că ar aparţine lui Hunter Biden, fiul candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, are "toate semnele clasice ale unei operaţiuni ruseşti de informaţii", afirmă 50 de foşti oficiali ai serviciilor secrete într-o scrisoare publicată luni, relatează DPA, confrom Agerpres.

New York Post a relatat săptămâna trecută că a obţinut un set de e-mailuri dintr-un laptop pe care Hunter Biden l-ar fi lăsat la un centru de reparaţii, care ar sugera că Joe Biden şi-a folosit fosta poziţie de vicepreşedinte pentru a-şi îmbogăţi fiul.

Alte instituţii media au pus sub semnul îndoielii autenticitatea materialelor din respectivul laptop, care au fost date la New York Post de avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, Rudy Giuliani.

În scrisoarea de luni, publicată de portalul de ştiri Politico, foşti oficiali ai serviciilor de informaţii, între care şi câţiva foşti directori ai CIA, susţin că există "o serie de factori care ne fac suspicioşi că ar fi o implicare a Rusiei".

Ar fi "în acord cu obiectivele Rusiei" de a crea "haos politic" în SUA, precum şi de "a submina candidatura" lui Biden şi de a-l ajuta pe Trump, a scris site-ul respectiv.

"În contextul scăderii lui Trump în sondaje, Rusia are interesul în acest moment să facă tot ce poate" pentru ca liderul de la Casa Albă să obţină un nou mandat, au adăugat semnatarii scrisorii.

"Vrem să subliniem că nu ştim dacă e-mailurile sunt autentice sau nu şi nu avem dovezi legate de o implicare a Rusiei. Doar că experienţa noastră ne face profund suspicioşi că guvernul rus a jucat un rol important în acest caz", au mai transmis ei.

Printre semnatari se numără foşti directori ai CIA precum Leon Panetta, John Brennan şi Mike Hayden şi foşti directori adjuncţi precum John McLaughlin şi Michael Morell, dar şi un fost director al Serviciilor Naţionale de Informaţii, Jim Clapper.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.