Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos TOTAL după legea recursului compensatoriu. Scandal de PROPORŢII între instituţii şi sindicate pe cifrele OFICIALE

www.wall-street.ro
carti detinuti

Este haos total în sistem după aplicarea legii recursului compensatoriu. Nimeni nu a înţeles, până acum, care este numărul exact al deţinuţilor eliberaţi. Iniţial, sindicaliştii vehiculau eliberarea a peste 1000 de persoane, însă recent, chiar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, acuza sindicaliştii că au furnizat informaţii false. ANP vine însă să clarifice situaţia şi publică cifre oficiale.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Proiectul de lege privind Casa Regală, aviz FAVORABIL de la Consiliul Legislativ

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat marţi că, în perioada 19 octombrie - 19 noiembrie, 701 persoane au fost puse în libertate din unităţile pe care le are în subordine, la termen, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea 169/2017.

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe articolele cu pricina, că sindicaliştii au ieşit din nou la atac şi au acuzat ANP de dezinformare.

"Acelasi gen de dezinformare prin omisiune pe care a comis-o recent ministrul Juistitiei in Parlament in incercarea de a induce in eroare opinia publica", subliniaza Federația printr-un comunicat de presa remis STIRIPESURSE.RO.

"In realitate in aceasta perioada au fost eliberati in total 1588 de detinuti, din care 887 liberati conditionat in urma aplicarii beneficiului prevazut de legea recursului compensatoriu. In aceasta perioada numarul detinutillor din penitenciare a scazut de la 25.798 (la 19.10.2017) la 24.210 (la 21.11.2017). Aritmetica nu poate fi infranta nici macar de catre ministrul justitiei in asociere cu seful penitenciarelor.", mai spun sindicaliştii.

Tot ei trag însă şi un semnal de alarmă: "Va urma si explozia criminalitatii in cateva luni, si va urma si reintoarcerea majoritatii acestora la penitenciar dupa ce vor face alte victime".

Citeşte şi: Adrian Năstase RUPE TĂCEREA. Declaraţii de ultim moment despre Klaus Iohannis, statul paralel, dar şi moţiunea de cenzură .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.