Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos total în plină campanie de vaccinare! Ce a pățit fostul internațional român de fotbal Miodrag Belodedici / SURSE

www.agerpres.ro
Miodrag Belodedici

Haos total în plină campanie de vaccinare! Fostul internaţional român de fotbal Miodrag Belodedici s-a vaccinat anti-COVID la Institutul Cantacuzino cu Moderna, urmând să vină la rapel peste 28 de zile. Surse apropiate legendarului fundaș al Stelei ne-au dezvăluit că medicii de la Institutul Cantacuzino l-au sunat în cursul zilei de ieri pentru a se prezenta mâine să-i facă rapelul cu Pfizer, schimbându-i prima adeverință, deși atât Ministerul Sănătății, cât și OMS nu recomandă administrarea unui vaccin diferit la rapel față de prima doză.

Amintim că Ministerul Sănătății a făcut precizări recent cu privire la modul în care se realizează rapelul în campania de vaccinare și a explicat că cea de-a doua doză nu poate fi făcută cu alt vaccin decât cel utilizat inițial. Oficialii ministerului au argumentat prin intermediul unei postări publice că autoritățile competente la nivel internațional nu recomandă combinarea vaccinurilor, deși această posibilitate este studiată în prezent în Marea Britanie.

"Pot face rapelul cu alt vaccin decât cel utilizat la prima doză?", este întrebarea la care autoritățile sanitare din România au răspuns negativ, aducând în atenție poziția OMS cu privire la posibilitatea de a combina două tipuri de vaccinuri.

"Autoritățile competente de la nivel internațional recomandă ca rapelul să fie realizat cu același vaccin cu care a fost administrată prima doză. Până la acest moment nu există date în ceea ce privește siguranța și eficacitatea, care să ateste faptul că cele două administrări se pot face cu vaccinuri diferite.

Pentru a putea studia posibilitatea combinării vaccinurilor, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie a început un studiu (Com-COV) care va analiza reacția sistemului imun al persoanelor înrolate, după administrarea celei de-a doua doze cu un vaccin diferit față de cel utilizat pentru prima doză. Studiul a început în luna februarie a acestui an și va dura 13 luni, dar date parțiale din acest studiu ar putea fi disponibile mai devreme.

Până când vor exista date suplimentare oficiale în ceea ce privește utilizarea a două vaccinuri diferite pentru cele două doze, recomandările oficiale continuă să fie acelea de a utiliza același vaccin atât pentru prima doză, cât și pentru rapel", a explicat Ministerul Sănătății.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.