Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos TOTAL în Republica Centraficană. Sute de morți în luptele care au cuprins țara

Operation World
Republica Centraficana

Aproape întreaga populaţie a unui oraş din Republica Centrafricană a fost forţată să fugă în timp ce reluarea luptelor a provocat uciderea a 300 de oameni, a spus sâmbătă un ministru, citat de DPA.

Semnal de ALARMĂ cu privire la jucăria momentului. De ce este SPINNER-ul periculos

Creşterea numărului persoanelor strămutate în plan intern este copleşitoare pentru serviciile guvernamentale deja aflate sub presiune, a declarat ministrul pentru probleme sociale, Virginie Baikoua, într-un interviu telefonic pentru DPA.

Reluarea luptelor a forţat circa 100.000 de oameni să fugă din Bria, un oraş la aproape 600 km est de capitala Bangui, conform Naţiunilor Unite. Alte 200 de persoane au fost rănite în timpul luptelor din ultimele două săptămâni, majoritatea civili. Sute de case au ars iar proprietăţile au fost jefuite. 

"Suntem pe cont propriu, guvernul trebuie să ne ajute", a spus un locuitor din Bria, Philippe Zitongo. Comunitatea, a adăugat el, se simte încă ameninţată. Regiunea din sud-estul ţării cunoaşte o intensificare a luptelor între miliţiile Seleka (majoritar musulmane) şi cele anti-Balaka (creştine), relatează agerpres.

Sebastian Ghiţă vrea să PLECE din Serbia: Care ar fi viitoarea destinaţie

În urmă cu zece zile, angajaţi ai Crucii Roşii au descoperit 115 cadavre în oraşul Bangassou, situat în partea de sud a Republicii Centrafricane, după mai multe zile de confruntări între miliţiile rivale. 

Lupta pentru controlul oraşului marchează o nouă escaladare într-un conflict care a început în 2013 când luptători musulmani Seleka l-au îndepărtat pe preşedintele Francois Bozize, provocând represalii din partea miliţiilor creştine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.