Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS TOTAL în Republica Moldova: Parlamentul l-a desemnat premier pe ambasadorul ţării la Moscova, la două zile de la propunerea diferită a Maiei Sandu

Parlamentul Republicii Moldova
Parlament Moldova

Parlamentul Republicii Moldova l-a desemnat joi pentru funcţia de prim-ministru pe ambasadorul ţării la Moscova, Vladimir Golovatiuc, sugerând o alternativă la nominalizarea făcută în urmă cu două zile de către preşedintele Maia Sandu, relatează Reuters.

Potrivit unimedia.info, deputaţii socialişti şi cei din Platforma Pentru Moldova au semnat pentru un nou candidat la funcţia de premier, în persoana lui Vladimir Golovatiuc, numit recent ambasador la Moscova. ''Anunţăm despre constituirea majorităţii parlamentare şi invităm preşedinta la consultări'', a declarat liderul grupului parlamentar al PSRM, Corneliu Furculiţă, în deschiderea şedinţei de joi a forului legislativ de la Chişinău.

Citește și: Dr. Virgil Păunescu, cel care a descoperit un vaccin anti-Covid, face un ultim apel către Guvern: ‘Măcar acum, în al 12-lea ceas’

''Scopul consultărilor este de a ne supune Constituţiei, care stipulează că preşedintele trebuie să se consulte cu toate facţiunile parlamentare pentru a decide un candidat pentru funcţia de prim-ministru'', a adăugat Furculiţă, citat de Reuters.

Totodată, Partidul Socialiştilor a contestat la Curtea Constituţională decretul semnat marţi de şefa statului Maia Sandu prin care aceasta l-a desemnat în funcţia de premier pe Igor Grosu, liderul formaţiunii sale, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Contestaţia va fi examinată vineri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Tudor Ciohodaru face scut în jurul Flaviei Groșan: Nu aș exclude niciodată o soluție terapeutică

Igor Grosu a fost a doua nominalizare pentru funcţia de premier făcută de preşedintele Maia Sandu, după ce luna trecută a desemnat-o pe Natalia Gavriliţă, care nu a primit votul de încredere al deputaţilor din Parlamentul de la Chişinău.

Agenţia de presă britanică notează că decizia de joi a forului legislativ este de aşteptat să prelungească disputa dintre Maia Sandu, devenită în luna noiembrie preşedinte al Republicii Moldova cu o platformă pro-Uniunea Europeană, şi un parlament încă dominat de aleşi fideli ai precedentului şef al statului, pro-rusul Igor Dodon.

Citește și: EXCLUSIV În vreme ce Lucian Bode se plânge de deficit de personal, MAI blochează polițiștii să rămână în Sistem! Dumitru Coarnă acuză!

Anterior, Maia Sandu a acuzat parlamentul de încercare de sabotare a autorităţii sale şi ea caută să forţeze organizarea de alegeri legislative, pe care le consideră necesare pentru a-i oferi mai multă putere în combaterea corupţiei şi a pandemiei de coronavirus.

Biroul preşedintelui Maia Sandu nu a făcut deocamdată vreun comentariu despre nominalizarea lui Vladimir Golovatiuc.

Citește și: Ieșire a consilierului lui Mugur Isărescu: Revolut Bank nu are autorizație BNR! E suficientă cea de la Banca Centrală Europeană

În ultimii ani, Republica Moldova a fost marcată de instabilitate şi scandaluri de corupţie, printre care dispariţia sumei de 1 miliard de dolari din sistemul bancar, adaugă Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.