Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harababură totală cu privire la Pilonul II de pensii. Eugen Teodorovici anunță un 'nou concept', spre finalul lunii iunie

romanialibera.ro
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că la Pilonul II de pensii „nu se suspendă” nicio contribuție, publicarea proiectului pe site-ul Guvernului a fost „o sincopă”, iar Executivul va ieși „la final de iunie sau început de iulie” cu un nou concept privind pensiile private.

„Contribuabilii trebuie să știe astăzi că nu se suspendă nimic. Va cunoaște fiecare în parte la ce concluzii s-a ajuns. Spre final de iunie sau început de iulie va fi momentul în care vom ieși cu un proiect concret, cu un concept nou”, a spus Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

Ministrul Finanțelor a menționat că „în zilele următoare sau într-o săptămână-două” va avea loc o discuție amplă pe tema Pilonului II de pensii. „Va fi o discuție cu toate datele pe masă, că sunt de la ALDE, de la PSD, de la nivelul Guvernului sau din administrație, partea tehnică, vom discuta cu toții la masă și vom ieși public cu o concluzie. La discuții vor lua parte și cei care sunt administratori de pensii private, vor fi toți actorii implicați”, a precizat Teodorovici.

SURPRIZĂ - Liviu Dragnea pleacă din țară, în ziua pronunțării sentinței în dosarul său de la ICCJ

Intervenția oficialului a venit după ce pe site-ul Guvernului au apărut - chiar în programul legislativ pe 2018 - o serie de măsuri privind Pilonul II de pensii, printre care suspendarea contribuțiilor în perioada 1 iulie – 31 decembrie și o cotă fixă de contribuire, în urcare de la 84 la 125 de lei, pe care ar urma să o plăteasă în mod egal și angajatul, și angajatorul. Teodorovici a spus despre această publicare că a fost „o sincopă”.

Anterior, și premierul Viorica Dăncilă a precizat că o analiză privind Pilonul II de pensii se face la Ministerul Muncii, dar că exclude desființarea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.