Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harvey Weinstein, găsit vinovat în al doilea proces pentru infracțiuni sexuale. Fostul mogul de la Hollywood riscă ani buni de închisoare

Harvey Weinstein

Fostul mogul de la Hollywood Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de un juriu din Los Angeles de violarea unei femei, relatează BBC.

În timpul procesului, care a durat două luni, s-a aflat cum Weinstein s-a folosit de influența sa pentru a atrage femei la întâlniri, înainte de a le ataca.

Câștigător al premiului Oscar, fostul producător, în vârstă de 70 de ani, riscă o pedeapsă de până la 24 de ani de închisoare.

El ispășește deja 23 de ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru viol și agresiune sexuală la primul său proces din New York, în urmă cu doi ani.

Weinstein a fost găsit vinovat luni de viol și de două acuzații de agresiune sexuală în care a fost implicată o acuzatoare cunoscută sub numele de Jane Doe 1, pentru a-i proteja anonimatul.

Juriul nu a putut ajunge la un verdict în cazul acuzațiilor aduse de Jennifer Siebel Newsom, soția guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, și de o femeie cunoscută sub numele de Jane Doe 2. De asemenea, el a fost achitat pentru agresiune sexuală împotriva unei acuzatoare cunoscute sub numele de Jane Doe 3.

Producătorul filmelor Shakespeare in Love și Pulp Fiction și cofondator al companiei de divertisment Miramax purta un costum gri și părea palid la tribunalul din Los Angeles, luni.

El nu folosea un scaun cu rotile, așa cum a făcut la precedentele înfățișări la tribunal.

Juriul format din opt bărbați și patru femei a petrecut nouă zile deliberând asupra a trei acuzații de viol și alte patru acuzații de agresiune sexuală.

Femeia pe care Weinstein a fost condamnat luni că a violat-o, Jane Doe 1, este un model de origine rusă.

Primul martor al procesului, ea a declarat că se afla în Los Angeles pentru un festival de film italian în februarie 2013, când producătorul a sosit neinvitat în camera ei de hotel din Beverly Hills și a violat-o.

Ea a declarat după pronunțarea verdictului: "Harvey Weinstein a distrus pentru totdeauna o parte din mine în acea noapte din 2013 și nu o voi recupera niciodată. Procesul penal a fost brutal, iar avocații lui Weinstein m-au făcut să trec prin iad în boxa martorilor, dar am știut că trebuie să merg până la capăt și așa am făcut. Sper ca Weinstein să nu vadă niciodată în timpul vieții sale exteriorul unei celule de închisoare."

Siebel Newsom a depus o mărturie emoționantă, spunând că era realizatoare de documentare când a fost violată de Weinstein, într-o cameră de hotel în 2005.

Prima doamnă a Californiei a declarat luni, într-o declarație după verdict: "Pe tot parcursul procesului, avocații lui Weinstein au folosit sexismul, misoginismul și tacticile de intimidare pentru a ne intimida, înjosi și ridiculiza pe noi, supraviețuitoarele. Procesul a fost o reamintire dură a faptului că noi, ca societate, avem de lucru".

Condamnarea lui Weinstein din New York, în 2020, a fost un moment de referință pentru mișcarea #MeToo, care denunța de mai mulți ani abuzurile și hărțuirile sexuale generalizate din industria cinematografică.

În prezent, Weinstein face apel împotriva acestei condamnări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.