Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harvey Weisntein acuzat în proces civil după condamnarea la Los Angeles

Time Magazine
Harvey Weinstein

Fostul producător de la Hollywood Harvey Weinstein, găsit deja vinovat pentru mai multe agresiuni sexuale asupra unui model în timpul recentului său proces penal din Los Angeles, a fost acuzat joi într-un proces civil de această femeie, potrivit AFP, potrivit news.ro.

Fostul „rege” al cinematografiei, în vârstă de 70 de ani, producător ale unor filme premiate precum „Pulp Fiction”, a fost găsit vinovat în decembrie pentru viol în 2013 şi de alte două agresiuni sexuale asupra modelului european, care a depus mărturie anonimă la proces.

El riscă până la 18 ani de închisoare pentru asta, în plus faţă de cei 23 de ani de închisoare după condamnarea sa la New York în 2020 pentru fapte similare şi pentru care a făcut recurs.

Victima sa a depus o plângere la un tribunal din Los Angeles, pentru a obţine despăgubiri. Această plângere nu precizează suma pretinsă.

Din 2017 şi de la primele acuzaţii care au dat naştere mişcării #MeToo, aproape 90 de femei, printre care Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Rosanna Arquette, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală sau viol. Dar termenul de prescripţie a fost depăşit în multe dintre aceste cazuri, unele datând din 1977.

Pe lângă eşecurile sale legale din Statele Unite, fostul producător este acuzat şi în Marea Britanie de agresiuni sexuale care datează din 1996.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.