Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hassan Rouhani afirmă că autoritățile de la Teheran sunt dispuse să rămână în acordul nuclear cât timp Iranului îi vor fi garantate beneficiile

Hassan Rouhani

Iranul va rămâne în acordul nuclear, semnat în anul 2015, dacă beneficiile sale vor fi garantate în continuare de celelalte părți, în urma deciziei Statelor Unite de a se retrage din înțelegere, a declarat miercuri președintele iranian Hassan Rouhani, relatează site-ul agenției Reuters, informează Mediafax.

Rouhani a afirmat că decizia președintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear este "ilegală".

"Nici Statele Unite, nici alte state nu vor avea beneficii în urma retragerii din acord", a declarat Rouhani, în cadrul unei conferințe de presă care a fost transmisă de un post de televiziune din Iran.

Vezi și: Întâlnirea Trump - Putin va fi urmată de o întâlnire a miniștrilor de externe

Hassan Rouhani efectuază, săptămâna aceasta, o vizită oficială în Austria și Elveția. Această vizită reprezintă "o oportunitate de a discuta despre viitorul acordului nuclear", a declarat Rouhani pentru reporterii de la Teheran. Ministrul de Externe Mohammad Javad Zarif va purta discuții cu oficiali elvețieni la Berna.

Miniștrii de Externe ai Iranului și ai celor cinci puteri care au semnat acordul nuclear în 2015 (n. red.- cu excepția Statelor Unite) se vor reuni la Viena, vineri, pentru a dezbate modalități prin care pot menține înțelegerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.