Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hassan Rouhani artă cu degetul EAU după acordul istoric cu Israelul - Au făcut o mare greșeală

Hassan Rouhani

Emiratele Arabe Unite au făcut o "mare greşeală" atunci când a ajuns la un acord de pace istoric cu Israelul, a afirmat, sâmbătă, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani.

El a avertizat statul din Golf să nu permită Israelului să aibă un "punct de sprijin în regiune", relatează Reuters potrivit news.ro

Israel şi Emiratele Arabe Unite au ajuns la un acord istoric de pace, joi, care va duce la normalizarea relaţiilor dintre cele două naţiuni, înţelegere la realizarea căreia a contribuit Donald Trump.

Conform înţelegerii, Israel a fost de acord să suspende aplicarea suveranităţii în zone din Cisiordania despre care se discuta despre o anexare.

Acordul de pace este rezultatul unor negocieri îndelungate între Israel, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite, care s-au accelerat recent, au afirmat oficiali de la Casa Albă.

Acordul a fost realizat telefonic, joi, între Trump, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi şeicul Mohammed Bin Zayed.

Acordul, care va fi cunoscut cu numele Abraham Accords, este descris de oficialii americani ca fiind primul de acest fel de după cel de pace semnat de Israel şi Iordania în 1994. În plus, acest acord reprezintă pentru Trump un succes de politică externă înaintea alegerilor din 3 noiembrie.

Într-un comunicat comun al celor trei naţiuni se arată că liderii naţiunilor au convenit pentru “normalizarea totală a relaţiilor dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite”.

Delegaţii din Israel şi Emiratele Arabe Unite se vor întâlni săptămânile următoare pentru a semna acorduri bilaterale cu privire la investiţii, turism, zboruri directe, securitate, telecomunicaţii şi alte chestiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.