Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Havana ridică măsurile de izolare în contextul în care Cuba se recuperează după pandemia de COVID-19

www.miamiherald.com
Covid cuba

Guvernul din Cuba a anunţat miercuri că măsurile de izolare din capitala Havana vor fi ridicate, iar restul ţării va intra în faza a doua de redeschidere, în contextul în care pandemia de coronavirus este în recul, relatează DPA.

În faza a doua de ieşire din izolare, transportul public, serviciile şi magazinele îşi reiau treptat activitatea, a declarat premierul Manuel Marrero într-un discurs televizat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Guvernul a modificat regulile din starea de alertă! Ce măsuri se vor lua

Cetăţenii vor trebui să poarte mască şi să respecte distanţarea socială în spaţiile publice.

În a doua fază, folosirea măştii va fi obligatorie atunci când există un număr mare de persoane într-un spaţiu mic. Persoanele cu probleme respiratorii nu vor putea merge la locul de muncă.

Până miercuri, Cuba a raportat un număr total de 2.348 de cazuri confirmate de COVID-19, 2.218 vindecări şi 86 de decese. Autorităţile cubaneze consideră că răspândirea coronavirusului este sub control.

Citește și: Economistul Mircea Coșea, despre planul de relansare economică al PNL: E ca o carte de telefon

Prim-ministrul a afirmat că, în afară de Matanzas, la circa 90 de kilometri est de Havana, toate celelalte 14 provincii vor începe de vineri să se îndrepte spre faza a doua a planului de redeschidere.

Havana, capitala cu două milioane de persoane unde sunt concentrate noile cazuri, a fost singurul teritoriu intrat în izolare totală.

Anunţul survine în contextul în care turismul internaţional în această ţară a fost reluat, deşi străinii vor trebui să zboare cu curse speciale direct spre hotelurile de pe plajă din nordul ţării, fără să intre în contact cu populaţia locală.

Bahamas şi Republica Dominicană şi-au redeschise de asemenea graniţele miercuri, turiştii putând să ajungă la hoteluri şi la plaje în număr limitat şi cu respectarea măsurilor de siguranţă igienică.

Cele trei luni de restricţii determinate de pandemia de coronavirus au lovit puternic economia regiunii Caraibe, unde turismul este o sursă cheie de venit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.