Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Heliport medical pentru cel mai mare spital din sud-estul României - Se va ateriza și noaptea

elicopter heliport spitalul universitar bucuresti

Autoritățile gălățene anunță că a fost aprobată documentația tehnică a proiectului privind realizarea unui heliport medical la Spitalul Județean din Galați. Pista de aterizare pentru elicopterul medical va fi amenajată pe acoperişul parcării supraetajate care a fost inaugurată în urmă cu un an.

Spitalul Judeţean din Galaţi va avea heliport medical pe care se va putea ateriza şi noaptea. Autorităţile judeţene au decis să modifice proiectul iniţial al parcării supraetajate de la spital și să amenajeze pe acoperiș o pistă de aterizare pentru elicopterul SMURD.

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean Galaţi, a fost aprobată documentaţia tehnică a proiectului „Extindere pe verticală cu un nivel şi heliport - Parcare supraetajată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi”. Valoarea totală a investiţiei trece de 20 de milioane de lei, fonduri din bugetul propriu al județului Galați.

Heliportul de la Galaţi va plasa spitalul gălăţean în topul unităţilor medicale din România deoarece în ţară sunt foarte puţine piste de aterizare pentru elicopterele medicale. În România doar cinci spitale au pistă de aterizare și doar pe trei dintre acestea se poate ateriza și noaptea.

„Vom extinde cu încă un etaj parcarea supraetajată din curtea Spitalului Judeţean, iar pe acoperiş va fi amenajat un heliport modern pentru elicopterul SMURD, o investiţie unică în regiunea noastră. Heliportul va fi dotat inclusiv cu sisteme de aterizare pe timp de noapte. Pacienţii vor fi transferaţi rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele care va lega heliportul de UPU. De asemenea, vor fi montate şi lifturi exterioare. Pe lângă realizarea heliportului, proiectul prevede şi amenajarea a peste 150 de noi locuri de parcare. Pentru această investiţie au votat favorabil doar consilierii PSD, ALDE şi PMP”, a anunțat, pe Facebook, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Heliportul va avea o suprafaţă de 400 de metri pătrați. După finalizarea lucrărilor, parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean din Galați va avea 466 de locuri de parcare şi o suprafaţă de peste 12.000 de metri pătrați. În plus, vor fi amenajate zece staţii de încărcare pentru maşinile electrice. În perioada următoare, vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea constructorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.