Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Helmuth Duckadam, întâlnire cu Donald Tusk: I-am mulțumit pentru discurs, mai ales că a fost în română

adevarul.ro
Helmuth Duckadam

Helmuth Duckadam a avut, miercuri, o întâlnire cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, mulțumindu-i acestuia pentru discursul de la Ateneul Român.

"Inteleg ca discursul de la Ateneu a fost scris de dansul, i-am multumit, mai ales ca a fost in romana. Mi-a zis ca i-a fost greu, insa ca face asta ca sa arate respect tarii respective. L-a cunoscut si sotia, e chiar foarte simpatic", a declarat Helmuth Duckadam, la Antena 3.

Donald Tusk a vorbit în discursul său de la Ateneul Român, susținut cu ocazia preluării de către România a președinției Consiliului UE, despre Duckadam.

Citeste si Partidul lui Emmanuel Macron face din ecologie principala sa prioritate pentru alegerile europene

"Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele, la fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona.

Şi aş vrea să fac un apel la români să apere, vreau să apere în România fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la Sevilla, în finala Cupei Campionilor. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi", a spus Donald Tusk în discursul în limba română susţinut cu ocazia preluării preşedinţiei UE de către România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.