Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comitetul Internațional al Crucii Roșii numește un nou director general cu experiență în ajutorul umanitar pentru Palestina

trm.md
crucea rosie

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), cu sediul la Geneva, a anunţat vineri numirea în funcţia de director general a elveţianului Pierre Krahenbuhl, fost înalt oficial al ONU responsabil de asistenţă umanitară în Teritoriile Palestiniene, în locul compatriotului său Robert Mardini, cu origini libaneze, transmite EFE.

Krahenbuhl, în vârstă de 57 de ani şi ales de Adunarea organizaţiei, este cunoscut în special pentru că a fost comisar general şi subsecretar general al Agenţiei ONU pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA) între 2014 şi 2019, potrivit Agerpres.

Noul director general al CICR are 30 de ani de experienţă în sectorul umanitar, aproape toţi în cadrul CICR, unde a ocupat funcţia de trimis special al organizaţiei în China şi şef al delegaţiei regionale pentru Asia de Est. În momentul numirii sale, Krahenbuhl deţinea funcţia de secretar general al Adunării la CICR.

Anterior, Krahenbuhl a fost director de operaţiuni al organizaţiei, consilier personal al preşedintelui CICR şi a lucrat în operaţiunile agenţiei în ţări precum El Salvador, Peru, Afganistan şi Bosnia-Herţegovina.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul CICR, mandatul său va începe oficial la 1 aprilie, când se încheie cei patru ani ai lui Mardini ca director general al organizaţiei conduse de elveţianca Mirjana Spoljaric.

Fondat în 1863, CICR este specializat în ajutor umanitar pentru ţările aflate în conflict şi a jucat recent un rol principal în operaţiunile de eliberare a ostaticilor şi prizonierilor palestinieni în războiul dintre Israel şi Hamas, aminteşte EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.