Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking| Henry Kissinger consideră că SUA sunt foarte aproape de un război direct cu Rusia

www.theatlantic.com
henry kissinger

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger consideră că SUA se află "în pragul războiului" cu Rusia și China în chestiunile pe care Statele Unite le-au creat.

"Ne aflăm în pragul războiului cu Rusia și China din cauza unor chestiuni pe care le-am creat parțial, fără să avem nicio idee despre cum se va termina sau la ce ar trebui să ducă", a declarat Kissinger pentru Wall Street Journal.

În ceea ce privește Ucraina, Kissinger a considerat că, în trecut, aceasta a fost cea mai potrivită pentru a acționa ca un tampon între Rusia și Occident, "asemănător Finlandei".

Cu toate acestea, operațiunea militară a Rusiei în Ucraina i-a schimbat punctul de vedere, făcându-l să creadă că "într-un fel sau altul, formal sau nu, Ucraina trebuie să fie tratată, în urma acestei operațiuni, ca un membru al NATO".

Fostul secretar de stat a susținut, de asemenea, că Rusia va păstra Crimeea și părți din Donbas ca urmare a unei înțelegeri plauzibile cu Kievul.

Henry Kissinger,  în vârstă de 99 de ani, tocmai și-a publicat cea de-a 19-a carte, "Leadership: Șase studii de strategie mondială". Este o analiză a viziunii și a realizărilor istorice ale unui panteon aparte de lideri de după cel de-al Doilea Război Mondial: Konrad Adenauer, Charles DeGaulle, Richard Nixon, Anwar Sadat, Lee Kuan-Yew și Margaret Thatcher, potrivit wsj.com.

"În anii 1950, înainte de a mă implica în politică, planul meu era să scriu o carte despre cum se face și se termină pacea în secolul al XIX-lea, începând cu Congresul de la Viena, și asta s-a transformat într-o carte, iar apoi aveam o treime dintr-o carte scrisă despre Bismarck, și urma să se încheie cu izbucnirea Primului Război Mondial. Noua carte este un fel de continuare. Nu este doar o reflecție contemporană", a declarat Kissinger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.