Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni uriașe în Iran după execuția șeicului al-Nimr. Hezbollah intervine în scandal

iran-sursa:bbc

Execuția șeiculului Nimr al-Nimr (56 de ani) continuă să provoace manifestații de stradă și luări publice de poziție împotriva Arabiei Saudite.

Vezi si: Orientul Mijlociu a sărit în aer

Şeful puternicei mişcări şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a acuzat duminică Arabia Saudită de 'terorism'. Nasrallah a declarat că moartea şeicului Nimr al-Nimr, figură proeminentă care s-a opus regimului saudit, 'dezvăluie adevărata faţă a Arabiei Saudite, o faţă despotică, criminală şi teroristă'.

De asemenea, peste 1.000 de persoane au manifestat duminică la Teheran, în apropierea ambasadei Arabiei Saudite, pentru a protesta împotriva execuţiei liderului şiit saudit Nimr Baqer al-Nimr, asta dupa ce clădirea ambasadei Arabiei Saudite a fost atacată în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi în parte incendiată. Protestatarii au strigat 'Moarte lui al-Saud', cu referire la numele familiei regale de la Riad, şi au ars drapele americane şi israeliene.

În acelaşi timp, între 300-400 de persoane s-au adunat în piaţa Palestina din capitala iraniană pentru a denunţa execuţia liderului şiit saudit, scandând de asemenea sloganuri ostile Arabiei Saudite, dar şi Israelului şi SUA. Manifestaţii similare au avut loc şi în alte oraşe iraniene.

Arabia Saudită a executat sâmbătă 47 de persoane condamnate pentru terorism, printre care şeicul Nimr al-Nimr, provocând indignare în lumea şiită şi mai ales în Iran, care a avertizat Riadul că 'va plăti scump' pentru acest act.

Sursa foto

Vezi si: Cine este șeicul executat în Arabia Saudită

Vezi si: Florin Chilian, atac șocant: Iohannis a ORDONAT incendiul din Colectiv. Trebuie anchetat

Vezi si: Guvernul Ciolos tocmai a anuntat taxa pe supravietuire

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.