Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidrologii anunță COD GALBEN de inundații: Care sunt zonele vizate

www.sursazilei.ro
pompieri inundatii

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Potrivit hidrologilor, până la ora 21:00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe: afluenții Oltului aferenți sectorului aval S.H. Feldioara — amonte acumulare Voila (județele Covasna, Harghita și Brașov), anunță Agerpres.

Citește și: Povestea incredibilă a femeii care a produs tragedia zilei în România: Filmul întâmplării cumplite din Brănești

INHGA menționează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele inferioare ale râurilor Homorodul Mare și Homorodul Mic.

Atenționarea hidrologică a fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Olt, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Covasna, Harghita și Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.