Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hidrologii au anunțat un cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Harghita, Covasna și Brașov

viitura2

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Harghita, Covasna și Brașov, până joi noapte. Și Dunărea rămâne sub avertizări cod galben şi cod portocaliu, în timp ce alte râuri din opt județe sunt doar sub cod galben, informează MEDIAFAX.

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada joi ora 15.20 – ora 24.00 pe râurile mici din bazinele hidrografice Buzău – bazin superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu, județele Harghita, Covasna și Brașov.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR .

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici dîn bazinele hidrografice Bâsca Mare și Slănic – bazin superior.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Și Dunărea este, până în 20 iunie, respectiv până în 17 iunie, sub avertizări cod galben şi cod portocaliu, urmând să fie afectate judeţele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Sub cod galben la această oră mai sunt râuri din Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Harghita, Bistrița - Năsăud, Mureș și Argeș, până joi la ora 24.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.