Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton a anunțat că face parte din colegiul electorilor în statul New York

twitter.com
Hillary Clinton

Hillary Clinton, candidată la preşedinţie în 2016 împotriva lui Donald Trump, a declarat miercuri că face parte din colegiul electoral care îl va alege pe câştigătorul scrutinului marţi seară în statul New York, relatează AFP preluat de agerpres.

''Sunt un elector (important) în New York'', a declarat ea la radio SiriusXM. "Sunt sigură că o să votez pentru Joe şi Kamala la New York şi este foarte interesant", a adăugat ea despre candidatul democrat la preşedinţie Joe Biden şi Kamala Harris, care candidează pentru funcţia de vicepreşedinte..

Statul New York, un fief democrat, are 29 de mari electori printre cei 538 care îl vor alege oficial pe preşedintele american pe 14 decembrie (în urma votului cetăţenilor statului lor din 3 noiembrie).

Pentru a câştiga alegerile prezidenţiale, un sufragiu universal indirect, trebuie să se atingă pragul de 270 de mari electori, indiferent de rezultatul votului popular.

În 2016, Donald Trump a obţinut cu aproape trei milioane de voturi mai puţin decât Hillary Clinton, dar a câştigat în câteva state-cheie care i-au adus o majoritate în colegiul electoral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.