Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton încearcă să detensioneze comunitatea americană de culoare

Hillary Clinton

Candidata Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, s-a deplasat duminică la o biserică a negrilor din Charlotte - marele oraş american agitat de manifestaţii şi incidente după uciderea unui negru de către poliţie - unde a denunţat rasismul şi a îndemnat populaţia la calm, relatează AFP.

'Sunt bunică şi, ca toate bunicile, sunt îngrijorată pentru siguranţa nepoţilor mei', a declarat ea. 'Dar neliniştile mele nu sunt aceleaşi cu cele ale bunicilor de culoare.'

Citește și: Masacru în China: Un bărbat și-a ucis PĂRINȚII, plus alți 17 vecini

'Nepoţii mei sunt albi şi, fiind nepoţii unui fost preşedinte şi ai unei ex-secretar de stat, trebuie să fim cinstiţi şi să recunoaştem că ei nu încearcă aceeaşi teamă ca aceea descrisă de copiii care au depus mărturie în faţa Consiliului municipal', a continuat ea, făcând aluzie la mărturia depusă de micuţa Zianna Oliphant, 9 ani, care a spus aleşilor locali în această săptămână, înlăcrimată, că are impresia că este tratată diferit pentru că este negresă.

Hillary Clinton a revenit asupra morţii lui Keith Lamont Scott, 43 de ani, ucis în 20 septembrie la Charlotte în circumstanţe confuze, în timp ce ieşea dintr-un vehicul şi era înconjurat de poliţişti. Poliţia a spus că a găsit la faţa locului un pistol încărcat.

O restricţie de circulaţie a fost decretată apoi trei nopţi după manifestaţii violente. Vizita lui Hillary Clinton, prevăzută iniţial pentru duminica trecută, fusese amânată la cererea primarului din Charlotte.

'Se împlinesc 12 zile de când dl Scott a fost ucis', a spus Hillary Clinton. 'Nu cunoaştem încă toate detaliile incidentului, dar ştim că această comunitate şi această familie continuă să sufere.'

În cursul campaniei, candidata democrată a legitimat de mai multe ori plângerile comunităţii negre faţă de poliţie, acuzată de brutalitate şi de violenţe disproporţionate faţă de ea. Dimpotrivă, în pofida campaniei sale pentru atragerea electoratului de culoare, candidatul republican Donald Trump a insistat în mesajul său pe revenirea la ordinea publică, aducând omagii sistematic forţelor de ordine.

'Putem admite că există o discriminare implicită fără a-i ponegri pe poliţişti', a adăugat Hillary Clinton în intervenţia sa, conform Agerpres.

Ea i-a denunţat - fără a-l numi pe Trump - pe cei care 'exploatează temerile oamenilor, deşi aceasta sfâşie şi mai mult ţara noastră. Ei spun că toate problemele noastre ar fi rezolvate uşor cu mai multă ordine publică, de parcă rasismul sistemic nu ar exista în ţara noastră', a insistat fosta secretar de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.