Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton recunoaște tot în fața FBI: dezvăluire care cutremură SUA

Hillary Clinton

Candidata Partidului Democrat la viitoarele alegeri prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, le-a declarat anchetatorilor Biroului Federal de Investigaţii (FBI) că fostul secretar de stat Colin Powell a fost cel care i-a sugerat să folosească un cont personal de email în perioada în care s-a aflat la conducerea Departamentului de Stat (2009-2013), conform ediţiei online a cotidianului New York Times, citat de Reuters.

Colin Powell este pățit cu adresele de mail nesecurizate. Hackerul Guccifer a spart contul de mail al Corinei Crețu, de unde a extras mai multe mesaje și fotografii în care ea și Colin Powell păreau a avea o relație amoroasă.

Citește și: Traian Băsescu spune ce se întâmplă, în realitate, cu DNA: Ce au pățit procurorii

Citește și: Sorin Ovidiu Vântu, denunţ la DNA: 'Am dat un milion de euro pentru Tăriceanu'

Vezi și: Alina Petre, despre Traian Băsescu: 'Eu nu am spus nimic despre amantele lui, deși aș fi putut'


Publicaţia scrie că informaţia provine din notele FBI trimise marţi Congresului american şi care conţin detalii de la audierea de peste trei ore pe care agenţi federali au purtat-o cu dna Clinton în legătură cu folosirea de către aceasta a unui cont privat de email. 

NYT mai citează o carte ce urmează a fi publicată şi în care este descrisă o conversaţie în care Powell i-a fi spus lui Hillary Clinton să recurgă la contul personal de email, cu excepţia mesajelor cu informaţii clasificate. 

Acelaşi cotidian relatează şi că, într-un schimb de emailuri datând din 2009, Hillary Clinton l-a întrebat pe Colin Powell despre cum şi-a folosit acesta mesageria electronică în perioada mandatului de secretar de stat în administraţia George W. Bush. 

Un comunicat de la biroul lui Colin Powell, emis joi noaptea, precizează că fostul secretar de stat nu îşi aminteşte discuţia, ce ar fi avut loc, conform sursei citate, la o mică petrecere organizată de Madeleine Albright. Cu toate acestea, îşi aduce aminteşte că i-a descris dnei Clinton sistemul folosit de el, însă comunicatul nu menţionează că Powell i-ar fi sugerat fostei prime Doamne să procedeze la fel. 

'El i-a scris într-adevăr fostului secretar (de stat) Clinton un email în care descria cum şi-am folosit contul personal AOL de email pentru mesaje neclasificate şi cum aceasta a îmbunătăţit considerabil comunicaţiile în interiorul Departamentului de Stat', se spune în comunicat. 

'La acea vreme nu exista un sistem echivalent la nivelul Departamentului', adaugă comunicatul, potrivit căruia Colin Powell a utilizat un computer securizat din Departamentul de Stat pentru a gestiona informaţiile clasificate. 

Colin Powell afirmă că nu a avut o altă opţiune în afară de a-şi folosi contul privat, întrucât, în momentul în care a ajuns în Departamentul de Stat, acesta nu dispunea de un sistem propriu pe deplin funcţional. 

Directorul FBI, James Comey, a anunţat luna trecută că Hillary Clinton nu va fi urmărită penal pentru utilizarea unui server privat de email, criticând-o însă pentru gestionarea 'extrem de neglijentă' de informaţii clasificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.