Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă l-a suspendat cinci ani pe preşedintele Federaţiei din Belarus

Facebook.com
Csm Galați, hochei pe gheață

Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF) a anunţat miercuri că l-a suspendat pe o perioadă de cinci ani pe preşedintele Federaţiei din Belarus, Dmitri Baskov, pentru discriminarea unor sportivi pe motive politice, scrie Reuters.

IIHF a menţionat că situaţia a fost analizată de Comisia de disciplină care a concluzionat că Baskov a încercat direct să influenţeze pe unii hocheişti să sprijine guvernul de la Minsk şi pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko, ameninţându-i totodată pe cei care nu au dorit să se conformeze şi au exprimat alte opinii politice.

''Comisia a stabilit, de asemenea, că Baskov a abuzat de poziţia sa ca reprezentant al hocheiului pe gheaţă pentru a-l sprijini pe actualul preşedinte al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko'', se arată într-un comunicat, informează Agerpres.

Baskov a precizat la scurt timp că va face apel la TAS.

La începutul anului, comunitatea internaţională a făcut presiuni ca Belarusul să piardă dreptul de co-organizare a CM 2021 de hochei pe gheaţă ca răspuns la modul în care au fost trataţi demonstranţii împotriva regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care a câştigat alegerile în luna august 2020 cu o majoritate de 80% din voturi. În ianuarie, opoziţia din Belarus a cerut anularea tuturor meciurilor prevăzute la Minsk, în semn de protest contra menţinerii la putere a lui Lukaşenko.

Cu prilejul unei întâlniri cu Rene Fasel, preşedintele Federaţiei internaţionale de hochei pe gheaţă (IIHF), preşedintele Lukaşenko insista ca Belarus să organizeze competiţia mondială, chiar şi în cazul retragerii Letoniei. Fasel anunţa ulterior însă că Danemarca s-a oferit să organizeze Mondialul 2021 alături de Letonia.

În final, doar Letonia a găzduit Campionatul mondial din acest an, între 21 mai şi 6 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.