Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hochei: Portarul suedez Henrik Lundqvist se retrage, după 15 sezoane în NHL

https://seasonsport.ro/
hochei

Portarul suedez Henrik Lundqvist şi-a anunţat retragerea din hocheiul pe gheaţă, după o carieră remarcabilă în timpul căreia a fost unul dintre cei mai buni portari din liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) şi a cucerit un titlu olimpic cu echipa naţională, transmite Reuters.

Lundqvist (39 ani), care a stabilit mai multe recorduri în cei 15 ani petrecuţi la New York Rangers, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis în ianuarie şi a ratat întregul sezon 2020-21.

''E timpul. În ultimii 30 de ani mi-am dedicat viaţa jocului de hochei ... iar acum e timpul să ies din jocul pe care îl iubesc şi să încep un nou capitol'', a scris Lundqvist pe Twitter, informează Agerpres.

Lundqvist a stabilit peste 50 de recorduri de club la Rangers, inclusiv cele mai multe victorii din toate timpurile, cele mai multe apariţii ca portar, apariţii în play-off şi victorii în play-off.

Cunscut drept ''Regele'', Lundqvist a câştigat Trofeul Vezina, pentru cel mai bun portar din NHL în sezonul 2011-12, fiind finalist în alţi patru ani.

Lundqvist, care a câştigat titlul olimpic cu Suedia în 2006 şi medalia olimpică de argint în 2014, are mai multe victorii în NHL (459) decât oricare alt portar non-nord-american şi a ajuns la 400 de victorii mai repede cât oricare alt jucător de ep această poziţie.

Suedezul a semnat în octombrie anul trecut un contract pe un an cu Washington Capitals, dar nu a jucat deloc pentru echipă din cauza unei probleme cardiace, din cauza căreia s-a operat la inimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.