Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hollande: Bateria de artilerie franceză este 'pregătită să servească la eliberarea' oraşului Mosul

Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Klaus Iohannis Francois Hollande Măgurele

Preşedintele francez, François Hollande, a anunţat marţi de la sediul Naţiunilor Unite la New York că bateria de artilerie trimisă de Franţa armatei irakiene a fost instalată la nord de Mosul, "pregătită să servească la eliberarea" oraşului, transmite AFP.

"Astăzi (marţi), bateria de artilerie a fost instalată la nord de Mosul şi este pregătită să servească la eliberarea" oraşului, aflat din 2014 sub controlul grupării Stat Islamic (SI), a declarat şeful statului francez într-o conferinţă de presă organizată în marja Adunării Generale a ONU.

Citește și: Erdogan NU IARTĂ pe NIMENI: Zeci de studenți, condamnați la închisoare

În iulie, preşedintele François Hollande a informat în legătură cu trimiterea acestor piese de artilerie armatei irakiene şi a unor consilieri militari pentru a oferi asistenţă. Este vorba despre puternicele tunuri Caesar montate pe camion având o rază de acţiune de 40 de kilometri.

"Astăzi (marţi), grupul aeropurtat, printre care portavionul Charles de Gaulle (şi escorta sa navală), a ridicat ancora şi se îndreaptă spre zona în cauză", a mai confirmat el.

Franţa, a subliniat François Hollande, "îşi asumă responsabilităţile în toate domeniile, pentru că portavionul nostru este în prezent în drum spre zona respectivă şi a ridicat ancora, pentru că piesele noastre de artilerie au fost amplasate, iar avioanele noastre intervin".

Portavionul Charles de Gaulle a ridicat ancora luni seară de la Toulon (sudul Franţei) pentru a participa la operaţiunile de eliberare a oraşului Mosul, a anunţat în cursul zilei la Paris statul-major al armatelor franceze.

Oraşul Mosul, următorul obiectiv al forţelor irakiene sprijinite de coaliţia internaţională, poate fi cucerit până la sfârşitul anului, a dat asigurări armata americană care conduce coaliţia internaţională angajată împotriva SI în Irak şi Siria, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.