Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hollande cere o evacuare 'sub controlul observatorilor internaţionali' a populaţiei din Alep

Şeful statului francez, Francois Hollande, s-a pronunţat miercuri în favoarea unei evacuări "sub controlul observatorilor internaţionali şi cu prezenţa organizaţiilor umanitare" a populaţiei din Alep, a anunţat Preşedinţia Franţei, informează AFP, conform agerpres.

"Preşedintele Republicii Franceze a subliniat urgenţa umanitară în care se află populaţia prinsă în capcană în Alep", a subliniat Preşedinţia franceză într-un comunicat, la finalul unei reuniuni a Consiliului apărării şi securităţii naţionale, împreună cu şeful statului.

Citeşte şi: Pronosticul lui Lavrov: 'Rezistenţa ultimilor rebeli din Alep va mai dura două-trei zile'

"El a cerut să se facă totul pentru a permite evacuarea populaţiei în mod demn şi în deplină securitate, sub controlul observatorilor internaţionali şi cu prezenţa organizaţiilor umanitare", adaugă comunicatul.

Potrivit Preşedinţiei franceze, "un ajutor şi o protecţie imediate şi fără condiţionare trebuie oferite tuturor locuitorilor din partea estică a oraşului Alep, fără discriminare şi conform dreptului umanitar internaţional".

De asemenea, subliniază comunicatul, "negocierea unei tranziţii politice în Siria este necesară pentru o victorie durabilă împotriva terorismului în această ţară".

Întrebat în timpul unui briefing de presă cu privire la "ultimatumul umanitar" evocat în ultimele zile de Francois Hollande, purtătorul de cuvânt al guvernului, Stephane Le Foll, a precizat că este vorba de o "iniţiativă franco-germană".

Citeşte şi: Armata siriană a reluat ofensiva în cartierele rebelilor din Alep

"Acţiunea trebuie să fie dublă: în acelaşi timp să fie deschise coridoare pentru a permite populaţiei civile să evacueze oraşul Alep şi a le permite organizaţiilor umanitare să ajungă în Alep", a subliniat el. "Acest ultimatum nu are o dată", a precizat el, estimând că ar trebui să se "negocieze cu Bashar al-Assad şi cu ruşii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.