Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hollande şi Erdogan fac apel la 'reluarea negocierilor inter-siriene'

Angela Merkel, Francois Hollande

Preşedintele francez Francois Hollande şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au făcut apel joi la 'reluarea negocierilor inter-siriene', a anunţat preşedinţia franceză la sfârşitul unei discuţii telefonice între cei doi şefi de stat, relatează AFP.

Hollande şi Erdogan "fac apel la reluarea negocierilor inter-siriene" de la Geneva, suspendate la începutul lunii februarie, conform comunicatului. Ei au căzut de asemenea de acord asupra "necesităţii de a se pune în aplicare Rezoluţia 2254 a Consiliului de Securitate şi comunicatul grupului internaţional de sprijin pentru Siria adoptat la 11 februarie la Munchen, în special în privinţa aspectului umanitar". Francois Hollande a insistat de asemenea "asupra importanţei de a se pune în aplicare un proces de tranziţie politică credibil", conform comunicatului.

Hollande i-a transmis de asemenea omologului său "îngrijorarea profundă a Franţei faţă de degradarea situaţiei de la Alep, unde bombardamentele neîntrerupte ale regimului şi ale aliaţilor săi agravează suferinţele populaţiei". În această regiune, aviaţia rusă susţine o ofensivă a regimului lui Bashar al-Assad pentru controlul asupra oraşului, iar Turcia bombardează miliţiile kurde. Cei doi şefi de stat au convenit totodată asupra necesităţii de a găsi o rezolvare la conflictul sirian, dar şi asupra "unei determinări de a combate terorismul", în contextul în care 28 de persoane au murit miercuri la Ankara într-un atentat cu maşină capcană, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.