Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HOMOSEXUALII vor avea posibilitatea de a fi părinți

homo

Un nou studiu a relevat ca bebelusii vor putea fi creati, peste cel mult doi ani, din celule prelevate de la doi adulti de acelasi sex. Astfel cuplurile homosexuale vor putea sa aiba proprii lor copii biologici, informeaza slate.fr, citat de Mediafax.

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au demonstrat pentru prima data ca este posibil sa se obtina celule de ovocite si spermatice prin folosirea unor celule prelevate din pielea a doi adulti de acelasi sex.

O astfel de descoperire ar putea permite obtinerea unui bebelus din celule tegumentare, pentru cuplurile infertile din cauza unor boli, dar va deschide si noi posibilitati de procreere pentru cuplurile homosexuale, fara ca acestea sa mai fie obligate sa recurga la donarea de sperma si a unui ovocit, a precizat postul israelian i24 News.

Proiectul a fost finantat de o organizatie de caritate specializata in cercetari biomedicale, cu sediul la Londra, Wellcome Trust, si realizat in asociere cu un centru de cercetare israelian, Weizmann Institute of Science.

In trecut, cercetatorii au reusit sa aduca pe lume in laborator un soarece viu, creat din ovule si sperma obtinute din celule susa, dar pana in prezent nu a fost posibil ca astfel de rezultate sa fie obtinute cu esantioane umane, precizeaza Sunday Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.